Naslovna Vesti ADA CIGANLIJA DOBIJA PASARELU VREDNU MILION EVRA

ADA CIGANLIJA DOBIJA PASARELU VREDNU MILION EVRA

0

Nakon nedavnog otvaranja pasarele kod Kalemegdana, ovih dana u Radničkoj ulici otvoreno je gradilište još jednog pešačkog mosta. Pasarela u Radničkoj ulici premostiće jedan od najopterećenijih pešackih prelaza, na ukrštanju sa Paštrovićevom ulicom kod Ade Ciganlije, a denivelacija bi trebala da značajno unapredi bezbednost pešaka i protok saobraćaja, prenosi Beobuild.

Rešenje o kome se puno govorilo konačno kreće u realizaciju, a konstrukcija koja se gradi imaće dva kraka ukupne dužine skoro 104 metara. Krak koji će premostiti Paštrovićevu ulicu imaće 48,3 metara, dok će konstrukcija iznad Radničke ulice imati ukupno 55,5 metara. Pasarela će imati tri pristupa, sa po jednim liftom za javnu upotrebu u okviru svakog komunikacijskog jezgra. Rok za završetak ove pasarele je pet meseci od otvaranja gradilišta, a ukupna vrednost investicije iznosi oko million evra.

Deo pešačke pasarele iznad Radničke ulice sastoji se od dva raspona dužine po 22,8 metara i dva konzolna prepusta približnih dužina od tri i četiri metra. Visina konstrukcije iznosiće minimum 5,5 metara od kote terena. U sličnom rasporedu, deo pasarele preko Paštrovićeve ulice sastoji se takođe iz dva raspona dužina 23,2 metra i dva konzolna prepusta približne dužine četiri metara. Širina pešačke staze razlikuje se na dva kraka konstrukcije, pa je iznad Paštrovićeve 2,7, a iznad Radničke ulice 4,2 metra. Pasarelu će opsluživati tri komunikacijska jezgra: duž Paštrovićeve uz “Ada mol” (lift i stepenište), zatim u Radničkoj sa strane sadašnje autobuske stanice (lift i stepenište) i na strani Ade Ciganlije (lift i stepenište).

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500