Naslovna Vesti BROJ IZLEČENIH ZA JEDAN DAN PORASTAO ZA 4.000 – O ČEMU JE...

BROJ IZLEČENIH ZA JEDAN DAN PORASTAO ZA 4.000 – O ČEMU JE REČ?

0

PORASTAO BROJ IZLEČENIH –  Jučerašnji podaci koji se svakodnevno objavljuju sna sajtu Covid19 zabrinuli su građane jer je broj izlečenih sa oko 6.000 skočio na preko 11.000 u samo jednom danu. Na satju je u petak objavljeno da je broj izlečenih 6.931, a u subotu ova cifra je iznosila 11.056.

Tim povodom, zamenica direktora Insituta Batut Darija Kisić Tepavčević navela je za medije da je reč o novoj reklasifikaciji pozitivnih na virus. U petak 5. juna na Kriznom štabu doneta je odluka da se relaksira dosadašnji pristup nadzora nad virusom kovid-19, pa je sada kod asimptomatskih pacijenata dovoljan jedan negativan PCR test, umesto dosadašnjih dva. Takođe, vreme praćenja toka bolesti kod ovih pacijenata je skraćeno.

Do skoka broja izlečenih, kako epidemiolozi navode, došlo je nakon otpuštanja sa lečenja onih sa jednim negativnim nalazom. Takođe, kao što smo već pisali, kod osoba kod kojih se utvrdi prisustvo virusa, a nemaju znakove bolesti, nakon kliničkog pregleda idu u kućnu izolaciju, a ne u privremenu bolnicu.

U kućnoj izolaciji treba da provedu 14 dana nakon čega rade PCR test, i ukoliko je isti negativan, ove osobe se označavaju kao zdrave.

Izvor: Beograd Uživo

Ostavite komentar

avatar
500