Naslovna Vesti BUS PLUS ODLAZI U ISTORIJU – STIŽU VELIKE PROMENE

BUS PLUS ODLAZI U ISTORIJU – STIŽU VELIKE PROMENE

0

BUS PLUS ODLAZI U ISTORIJU – Prema rečima zamenika gradonačelnika Beograda, od sutra 29. decembra Bus plus odlazi u istoriju. U utorak bi trebao biti raspisan međunarodni tender za naplatu karata i upravljanje vozilima javnog prevoza u Beogradu.

Ova vest je saopštena na konferenciji u Starom dvoru, gde je takođe navedeno da će se novi partner birati na period od 13 godina. Rok za prijavu na tender je 25. februar, a biće sproveden po modelu javno-privatnog partnerstva kojem je prethodila studija o javnom prevozu u glavnom gradu koju je izradio Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu.

Prema rečima gradskih čelnika, novim ugovorom je previđen manji procenat naknade za privatnog operatora od maksimalnih 7,92 odsto umesto 8,53 odsto. Dodaje se i da se od novog partnera očekuje unapređenje funkcionalnosti sistema i opreme odnosno uvođenje mogućnosti plaćanja mobilnim telefonom preko aplikacije kojom će biti moguće i informisanje putnika u realnom vremenu o zastojima, promenama, izmenama reda vožnje, kao i slanje obaveštenja vezanih za isticanje, dopunu ili validaciju perso ili neperso kartice.

Gradski sekretar za javni prevoz naveo je da je u novom ugovor uvedena obaveza zamene opreme koja je iz bilo kog razloga nefunkcionalna, ali i da se očekuje da će tokom trajanja ugovora celokupna oprema u celosti biti zamenjena.

Izvor: Beograd Uzivo

Ostavite komentar

avatar
500