Naslovna Vesti ČISTIJI VAZDUH U STEPI: Kotlarnica “Zelenila” na Voždovcu konačno će preći sa...

ČISTIJI VAZDUH U STEPI: Kotlarnica “Zelenila” na Voždovcu konačno će preći sa mazuta na gas

0

MAZUT iz kotlarnice JKP “Zelenilo Beograd” uskoro će prestati da zagađuje žitelje naselja “Stepa Stepanović”, u čijem se neposrednom komšiluku i nalazi pomenuti toplotni izvor.

Posle godina prijavljivanja problema nadležnim institucijama, konačno je stigao pozitivan odgovor – preduzeće je obezbedilo oko 75 miliona dinara i novim rešenjem kotlarnica u Vojvode Stepe 405 će preći na grejanje na gas.

Skoro tri godine žitelji ovog dela Voždovca guše se u izduvnim gasovima kada počne grejna sezona. Udruženje stanara “Naselje Stepa Stepanović” obratilo se nadležnim institucijama od grada do republike. Konačno, rešenje za kotlarnicu koja greje staklenik i pomoćne objekte u funkciji proizvodnje sadnog materijala i ukrasnih biljaka, je na vidiku.

– Novim rešenjem kotlarnica u Vojvode Stepe će preći na grejanje na gas. Planirani radovi će se biti izvedeni u što kraćem roku, a vas kao građane molimo za strpljenje do realizacije – odgovor je JKP “Zelenilo-Beograd”.

“Novostima” su u “Zelenilu” rekli da je novac obezbeđen i trenutno je u toku proces izrade projekta, koji će podrazumevati prelazak sa mazuta na gas, kao ekološki najprihvatljivije gorivo.

Izvor: Novosti

 

Ostavite komentar

avatar
500