Naslovna Vesti DA LI MOGU DA VAS KAZNE AKO SLAVITE SLAVU SA VIŠE GOSTIJU?

DA LI MOGU DA VAS KAZNE AKO SLAVITE SLAVU SA VIŠE GOSTIJU?

0

Prema poslednjim merama o zabrani okupljanja, maksimalan broj ljudi u zatvorenom prostoru je 5 i zabranjeno je pravljenje proslavi, a samim tim i slava sa većim brojem ljudi. Članovi Kriznog štaba više puta su isticali da će se porodična slava slaviti ove godine u drugačijim uslovima, a za sve koji to nisu shvatili ozbiljno, tu su i kazne.

Kako je izmenjen Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, svako ko organizuje proslavu u zatvorenom prostoru rizikuje kaznu od 50.000 do 150.000 dinara.

Građani imaju mogućnost da preko jedinstvenog kontakt centara prijave ukoliko neko organzijuje okupljanje, pa se ističe da komunalna milicija ima pravo da proveri i na kraju napiše prijavu. Visinu kazne određuje sudija za prekršaje i to, pre svega, na osnovu toga da li je reč o prvom ili prekršaju koji se ponavlja.

Kaznu dobija vlasnik stana u kome je organizovano okupljanje više od pet osoba u zatvorenom prostoru. Ukoliko neko izdaje stan podstanarima, a nema ugovor, snosiće kaznu kao vlasnik stana bez obzira na to što nije organizator okupljanja, a pisaće mu se i kazna zato što nema ugovor o izdavanju stana. Ukoliko ovaj ugovor postoji, onda se prijava i kasnije kazna piše organizatoru okupljanja.

Izvor: Beograd Uzivo

 

Ostavite komentar

avatar
500