Naslovna Vesti “Da, tražili smo 10.000 evra, evo i za šta!”: Majka dečaka (2,5)...

“Da, tražili smo 10.000 evra, evo i za šta!”: Majka dečaka (2,5) koji je POBEGAO IZ VRTIĆA NA VOŽDOVCU I SAM LUTAO ULICAMA, odgovorila na optužbe

0
Foto: Pixabay

U poslednjih nekoliko dana dogodila su se čak tri slučaja da su deca neopaženo izašla iz vrtića, praktično pobegla, bez svojih roditelja ili bilo koga drugog, odnosno sama lutalica ulicama! Dva su se desila u Smederevu, a treći u Beogradu. Informativnoj redakciji “Blic televizije” obratila se majka deteta koja kaže da je njen sin od nepune tri godine potpuno sam izašao iz vrtića “Flamingo” na Voždovcu. Odgovorila je i na optužbe direktora da je porodica tražila 10.000 evra da sa pričom ne izađe u javnost.

Dečak je pronađen nekoliko stotina metara dalje. Roditelji su dete ispisali iz tog vrtića i podneli tužbu, ali strahuju da bi i tako nešto moglo da se ponovi drugoj porodici. Iz spomenute ustanove međutim kažu da su preduzeli sve mere koje inspekcija zahteva, ali i da su im roditelji tražili novac kako se ne bi obratili medijima.

– Muž je 21. septembra došao po naše dete u privatni vrtić Flamingo u Beogradu. Kada je stigao tamo, zatekao je sva vrata otvorena, odmah mu je bilo nešto sumnjivo. Ušao je u vrtić, počeo je da se penje, a pored njega je projurila vaspitačica – započela je priču majka deteta u prilogu Blic televizije autorke Milene Kadić.

Kako majka dalje priča,nakon što je hteo da uzme sina, nigde nije bilo nikoga.

– Popeo se, video da nema nikoga, video je Pajine patofnice tu i odmah video da se nešto dešava i da njega nema. Svi su počeli da ga traže, izašli su napolje, vikali, peli se gore, levo, desno – priča majka za Blic televiziju.

Dete pronađeno 500 metara od vrtića

Dete je oko 500 metara dalje u Murskoj ulici pronašla žena koja radi u obližnjoj kancelariji opštine. Kako kaže, sela je u auto da krene kući i videla dete. Izašla je i shvatila da je dete samo. Imao je rančić i patike obuvene naopako.

– Pozvala sam policiju, dala sam njima sve podatke koje su mi tražili od mene. Rekli su mi da sačekam patrolu policije sa detetom. Ja sam tako i uradila. Međutim, u međuvremenu je otac sam stigao, onako sav uplakan, prebledeo kao kreč. Za njim su stigle i vaspitačice. Dete nije bilo uplašeno, nije plakalo, bilo je veselo, smejalo se s nama. Imali smo samo jednu malu neprijatnu scenu. To je prilikom toga što su vaspitačice počele da viču na nas. Da nas kritikuju kako je dete znalo obuti patike, ja sam detetu samo preobula patike jer su bile obuvene naopako – ispričala je za Blic TV žena koja je pronašla dete, Jelena Mašić Gligorijević.

Majka nam je dostavila i zvaničan policijski izveštaj koji je sastavljen toga dana, ali i papir koji tvrdi da su joj iz vrtića podmetnuli da potpiše, kako ne bi mogla da ih tuži. Njega, kako kaže, nije potpisala i u dogovoru sa advokatom podneće zvaničnu tužbu.

Iz vrtića kažu da nisu imali slične neprijatnosti pre

Blic je kontaktirao i Borisa Stankovskog, direktora Vrtića Flamingo, koji kaže da za sedam godina rada tog vrtića ovaj slučaj se desio prvi put i da je to bilo pre skoro mesec dana i verovali su da će se sve to rešiti mirno.

Vrtić Flamingo izdao je i zvanično saopštenje u kome kaže da su dežurne vaspitačice od tog dana sankcionisane i da su ih novčano kaznili u skladu sa zakonom. Takođe su pojačali i sigurnosne mere kako se ista situacija ne bi ponovila.

To je potvrdila i prosvetna inspekcija koja je izvršila vanredni nadzor u ovoj ustanovi.

Kako još navode u saopštenju, oni su pokušali mirnim putem da se nagode sa roditeljima, međutim, oni su dete ispisali i, tvrdi direktor, tražili 10.000 evra od vrtića kako se ne bi obratili medijima.

Kako se dalje navodi u saopštenju, vrtić poseduje i pismeni zahtev i prepisku u mailovima sa roditeljima o tome. Objašnjavaju da im je žao što se slučaj dogodio, ali na svu sreću prošao je bezbolno za dete, ali da oni nisu u mogućnosti da urade više od onoga što su već uradili.

“Tražili smo 10.000 evra ali za vansudsko poravnjanje”

Majka sa druge strane kaže da su tražili 10.000 evra za vansudsko poravnjanje, a ne kako je vrtić izjavio da ne izlaze sa pričom u medije.

– On je ponudio prvo vansudsko poravnanje, mi smo im ponudili iznos od 10.000 evra za vansudsko poravnanje, a ne kao što su oni izjavili da smo mi njima rekli da je to 10.000 evra da ne idemo u medije. U medijima će se svakako izneti jer ovo nije mala stvar, ovo je ipak dete koje ima dve i po godine. Oni su rekli da ne žele i sad nedelju dana traje to, znači sad do kraja nedelje treba se podnese krivična prijava protiv njih – rekla je majka.

Izvor: Blic.rs

Ostavite komentar

avatar
500