Naslovna Hronika DEČAK POGOĐEN IZ VAZDUŠNE PUŠKE U ŠKOLSKOM DVORIŠTU NA VOŽDOVCU

DEČAK POGOĐEN IZ VAZDUŠNE PUŠKE U ŠKOLSKOM DVORIŠTU NA VOŽDOVCU

0

Učenik (14), koji je pogođen danas hicem iz vazdušne puške tokom časa fizičkog vaspitanja u dvorištu OŠ “Janko Veselinović” na Voždovcu, nakon ukazane lekarske pomoći pušten je na kućno lečenje. Direktor škole Dragan Stanković kaže da je su policajci uzeli snimke sa sigurnosnih kamera i da se nada da će se uskoro znati da li je neko namerno ili slučajnu pucao na decu.

Još jedan dečak je povređen kada mu je dijabola okrznula vrat, a direktor OŠ “Janko Veselinović” rekao je za RTS da je povređen i pedagoški asistent.

– Sam incident se dogodio na kraju prvog časa fizičkog vaspitanja, na sportskim terenima. Oko 14.30 se jedan učenik požalio da ga je nešto penculo. U prvi mah nismo znali o čemu se radi. Kasnije, kad je pronađena dijabola, utvrđeno da je pogođen hicem iz vazdušne puške. Pogođen je i jedan učenik 7. razreda, kao i pedagoški asistent. Odmah smo pozvali roditelje i policiju – rekao je direktor Dragan Stanković.

Prema njegovim rečima, svi učenici su dobro. Ubrzo su se vratili u školu, a časovi su nastavljeni. Uviđaj je završen oko 17.30 sati.

– Dvorište je veličine oko dva hektara i uvek je puno dece. Nadamo se da ćemo uskoro da dobijemo informacije iz policije. Uzeli su snimke sa nadzornih kamera, tako da se nadam da će se uskoro znati da li je neko namerno pucao ili je u pitanju zalutali metak. Do sada se ništa slično nije desilo. Nadam se da će policija rešiti ovaj događaj i da će se učenici i ubuduće igrati na ovom sportskom terenu i baviti sportom – dodao je direktor.

Miran kraj

Roditelji su šokirani ovim što se dogodilo, jer škola važi za jednu od najboljih na Voždovcu. Oni ističu da je u pitanju miran kraj, te da se ovako nešto do sada nije događalo.

Sva deca su dobro, ali su se našla u neočekivanoj situaciji.

Napadač nije bio na području škole i proverava se odakle je mogao da puca. Sumnja se da je na decu pucano iz pravca Umčarske.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500