Naslovna Vesti Dete od dve i po godine samo „išetalo“ iz privatnog vrtića na...

Dete od dve i po godine samo „išetalo“ iz privatnog vrtića na Voždovcu

0

Dete od dve godine i po godine izašlo je iz jednog privatnog vrtića na Voždovcu, nakon čega je krenula potraga u koju su bili uključeni otac koji je došao po dete i zaposleni. Dete je, prema rečima roditelja nađeno nakon pola sata. U vrtiću su izrazili žaljenje zbog događaja i ističu da su uradili sve u smislu suspenzije vaspitača, novčanog kažnjavanja i pojačanja sigurnosnih mera.

Prema rečima majke deteta, 21. septembra je njen muž došao po dete u privatni vrtić Flamingo, a kada je stigao tamo, zatekao je sva otvorena vrata, što mu je odmah bilo sumnjivo.

„Ušao je u vrtić počeo je da se penje i pored njega je sjurila vaspitačica nit dobar dan, nit da kaže da se nešto dešava…Popeo se gore da pokupi našeg sina, nije bilo nikog. Na mestu gde mu je stajala obuća zatekao je patofne. Odmah je znao da ga nema! Počela je potraga za našim sinom. Tražili su ga po vrticu, nije ga bilo…“, ispričala je majka.

Izašli su napolje da vide da nije možda tamo ali nije ga bilo, dozivali ga, ali ništa, ispričala je ona.

„Mom mužu je prišla žena i upitala ga da li traži dete na šta je on potvrdno odgovorio.

“Našli su neko dete kod opštine Voždovac” u Munskoj ulici. Žena koja ga je pronašla je zaposlena u Opštini. Kad je završila posao krenula je kući, sela u auto. Ispred automobila je ugledala dete. Izašla je i videla da nema nikog starijeg oko njega, da dete ima mali ranac i patikice koje je obuo naopako. Upitala ga je kako se zove, gde su mu roditelji. I pozvala je policiju. Žena je rekla da je dete ukupno kod nje bilo oko pola sata“, ispričala je majka.

Kada su upitali vaspitačice kako je dete moglo da izađe iz vrtića, one su rekle da su sve bile tu i da nisu primetile da ga nema.

„Dete je proslo kroz jedna vrata, ušao u hodnik, imao je vremena da izuje patofnice, vrati ih na mesto, obuje patikice naopako. Pritom on nama nikad sam nije obuo patike jer ne ume. Onda možete znati koliko je vremena trajalo njegovo obuvanje. Uzeo je svoj ranac, otvorio druga vrata, sišao niz stepenice, otvorio ulazna vrata vrtića, i sišao niz par stepenika, otvorio kapiju i otišao pretpostavljamo da je krenuo kući“, mavela je ona.

Vrtić se za N1 oglasio povodom događaja od 21. septembra, kada je, kako su saopštili, dete staro dve godine i sedam meseci samo otključalo sigurnosna vrata i napustilo objekat vrtića na nekoliko minuta.

Saopštavamo da je istog momenta primećeno odustvo deteta, a kako se isti događaj desio u momentu kada je otac inače došao da preuzme dete, on se zajedno sa vaspitačem osvrnuo oko vrtića i dete su pronašli na nekoliko koraka (metara) od objekta, navode iz vrtića.

„Mi smo učinili sve što je u našoj moći u smislu suspenzije vaspitača i novčanog kažnjavanja u skladu sa zakonom te maksimalnog pojačanja već visoko postavljenih sigurnosnih mera, kako se sličan događaj ne bi ponovio. Ovo je konstatovala i prosvetna inspekcija koja je u našem objektu izvršila vanredni nadzor. Roditeljima deteta smo uputili izvinjenje i obustavili fakturisanje usluga za tekući mesec, dok su oni na drugoj strani raskinuli ugovor i tražili neprimeren novčani iznos od 10.000 evra, kako se ne bi obraćali medijima“, navedeno je u saopštenju vrtića uz napomenu da imaju pisani zahtev roditelja i mejl korespodenciju.

U vrtiću kažu da im je žao što se slučaj „i pored izuzetno visoke pažnje dogodio“, ali isiču da više od onoga što smo već učinili, nismo u mogućnosti da učinimo, posebno iz razloga što za roditelje i dete nije nastupila nikakva šteta.ž

Izvor: N1

Ostavite komentar

avatar
500