Naslovna Vesti DIVLJA GRADNJA CVETA NA AVALI

DIVLJA GRADNJA CVETA NA AVALI

2

NEKOLIKO dvospratnih objekata sa ukopanim prizemljem izgrađeno je na obronku Avale.

Prema nezvaničnim informacijama, na placu se navodno grade zgrade koje će biti izdavane za odmor i relaksaciju. Posle mnogih atraktivnih lokacija koje opsedaju prestonički investitori, jedan se odlučio da raskrči deo šume i zida u blizini izletišta Čarapićev brest. Lokacija izuzetna, a pogled puca na veliki deo auto-puta i Bubanj Potok.

U Gradu navode da je reč o “divljoj” gradnji, koju su uočili izlaskom inspektora na teren, a u Drugom osnovnom tužilaštvu podneta je i krivična prijava. Proteklih dana društvene mreže zatrpane su fotografijama o nelegalnoj gradnji na Avali, a gradilište je već opasano ogradom, dok table o radovima nigde nema. Od žitelja Belog Potoka dopisi o gradnji stigli su do predsedništva, Opštine Voždovac i Grada.

Ovo je najlepši vidikovac i proplanak na severnoj strani Avale i estetski se objekat ne uklapa u ovaj predeo. Zašto niko ne zaustavi investitora? – samo su neki od komentara meštana.

ŠTA JE ČIJA NADLEŽNOST?

KAKO smo saznali u Opštini Voždovac, i njima su se građani obraćali u vezi sa ovom gradnjom, ali kako kažu, Opština nije izdala dozvolu niti je investitor podneo zahtev, budući da je nadležnost opštine odnedavno samo do 1.500 kvadrata.

Izlaskom na teren inspektora građevinske inspekcije Grada utvrđeno je da se radovi izvode bez dozvole nadležnog organa, a uveravaju da zona gradnje ne spada u zaštićeno prirodno dobro. Pošto je konstatovano da se na navedenoj lokaciji izvode bespravni radovi, građevinska inspekcija je donela rešenje o zatvaranju gradilišta, rešenje o obustavi i uklanjanju, kao i o izvršenju.

Osim toga, Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je prijava za privredni prestup, krivična prijava protiv investitora zbog gradnje bez građevinske dozvole, kao i dopuna krivične prijave zbog nepoštovanja obustave radova i povrede službenog znaka i pečata. Postupak pred ovim organom je u toku. Uvidom u Rešenje o stavljanju pod zaštitu prirodnog dobra Avala, nije obuhvaćena parcela na kojoj se izvode radovi.

Izvor: Novosti

2
Ostavite komentar

avatar
500
najnoviji najstariji najviše glasova
Dalibor
Gost
Dalibor

Dok postupak dodje na red radovi i dalje traju i to velikom brzinom i niko im nista ne moze…. Toliko….

Mirjana
Gost
Mirjana

Postupak traje dok u koverti ne bude para koliko su odredjeni mocnici zamislili! Posle se lepo sve legalizuje, predmeti stave u arhive i to je to!