Naslovna Vesti DR KON: NE VIDE SE NAZNAKE BRZOG POBOLJŠANJA

DR KON: NE VIDE SE NAZNAKE BRZOG POBOLJŠANJA

0

Bio sam za politiku kažnjavanja, ali to nije prihvaćeno. Mogu da razumem i zašto, jer se smatra da su preporuke nešto što treba ponavljati i nešto na čemu treba insistirati. Situacija je takva da se ne vide naznake da će biti brzog poboljšanja, rekao je u jutarnjem programu televizije Pink epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon.

– Imamo situaciju da u studentskim domovima, prema poslednjim podacima imamo 91 pozitivan slučaj, a to se verovatno i dalje menja. Dosta njih ne zna gde se zarazilo što pokazuje da je virus u cirkulaciji i da se može zaraziti tamo gde je zatvoren prostor, a to se posebno odnosi na javni gradski prevoz kao i sva druga mesta gde se ostvaruju kontakti – rekao je dr Kon.

Epidemiološke mere su na nivou preporuke i poštovanje istih je neophodno, ali je evidentno i da je došlo do velikog opuštanja.

– Neophodno je poštovanje mera koje su na nivou preporuke. Oni koji se bave uslužnom delatnosću su ih zanemarili. Sada nemamo ni dezo barijere ispred ulaza, ni ispred prodavnica. Ljudi su prekinuli to i misle da je gotovo. Slede i prijemni ispiti, razna slavlja koja se preko leta organizuju, svadbe, mature sve su to skupovi na kojima intenzivno dolazi do prenosa virusa – istakao je dr Kon.

Izvor: Blic.rs

 

Ostavite komentar

avatar
500