Naslovna Vesti DRUGI TALAS VIRUSA – ŠTA KAŽU EPIDEMIOLOZI?

DRUGI TALAS VIRUSA – ŠTA KAŽU EPIDEMIOLOZI?

0

DRUGI TALAS VIRUSA – Prema rečima epidemiologa, drugi talas virusa nije isključen i mogao bi da bude veoma jak. Predrag Kon je za televiziju Prva kao primer novog žarišta naveo jedan vrtić gde je sve počelo kod jedne osobe koja radi na održavanju higijene koja je putovala sa tri saradnice i na taj način došlo je do zaražavanja. U ovom slučaju nije bilo dužeg kontakta sa vaspitačicama, ali su tri vaspitačice ipak udaljene sa posla.

On je dodao da postoji probelm sa 17.000 studenata koji treba da se vrate u Beograd zbog ispita i tom prilikom je potvrdio da se virus pojavio u studentskom domu na Karaburmi. On je dodao da se se pojavila i nova žarišta u Novom Pazaru i u Tutinu, ali da se sve drži pod nadzorom.

Napominje se da to što su mere ukinute ne znači da ne postoji nikakva kontrola i da se ne sme dozvoliti da se virus vrati u nekom intenzivnijem talasu. Kon je naveo i da povećanje broja pacijenata na respiratorima pokazuje da virus nije oslabio. Što se tiče starijih osoba, preporučuje se nošenje maski prilikom odlaženja u prodavnice i održavanje distance od 1 metar.

Izvor: Beograd Uživo

Ostavite komentar

avatar
500