Naslovna Vesti DUH VOŽDOVCA KOJI NESTAJE. LEGENDARNA PETICA OTIŠLA U ISTORIJU!

DUH VOŽDOVCA KOJI NESTAJE. LEGENDARNA PETICA OTIŠLA U ISTORIJU!

0
Roštilj Petica

Nakon što je posle dugog niza godina zatvorena pekara Sima u Vojvode Stepe, za oko nam je zapalo i zatvaranje poznatog Fast Food-a Petica na Banjici.

Sećamo se nekih lepih vremena kada je Petica na Banjici u Paunovoj br. 10 radila u tri smene i bila prepoznatljiva po ukusnom roštilju na ćumur i gotovo jedinstvena sa tim što ste uz svaki obrok sami birali priloge i sipali koliko želite.

Foto: Instagram

Kasnije je Petica nastavila da radi u dve smene ali je zadržala postojeći kvalitet. Ono što je bilo prepoznatljivo je da su radnici uvek bili uslužni i ljubazni, a objekat korektno sređen i koliko toliko čist.

U ovom objektu ste mogli videti i radnike i strance i gospodu ali i penzionere, roditelje, bake i deke i decu. Preko 20 godina postojanja nije malo. U uslovima pandemije, raznih kriza, nedostataka radne snage, velikih poskupljenja, u generalno teškom okruženju za biznis kao što je Srbija, nije malo održati mali biznis toliki broj godina.

Foto: Instagram / Reprezentacija Finske

Petica je sve to preživela i nastavila bi da radi možda još dugo godina, ali neumoljivi urbanizam guta sve pred sobom.

Kako smo nezvanično saznali, na mestu ovog objekta u planu je izgradnja stambenog objekta, ali nemamo provene informacije, pa za njih ne možemo da garantujemo.

Ono što je sasvim sigurno je da je ovaj lokal u potpunosti ispražnjen, radnici su verovatno na birou, neka stara mesta koja smo voleli polako nestaju, ali dobijamo nove zgrade, sve veći broj stanovnika na već pretrpanoj opštini.

Na Instagram stranici ovog objekta stoji zahvalnost gostima što su tokom prethodnih 20 godina posećivali ovo mesto i napomena da ukoliko nastave sa radom na drugom lokaciji, da ćemo naknadno biti obavešteni.

Želimo svu sreću zaposlenima koji su nekad ovde radili, neki i svih 20 godina. Verujemo da vam nije bilo lako dok ste selili objekat, kao što ni nama komšijama neće biti lako bez vas.

Dok polako neka stara poznata mesta nestaju, ono čega ima na pretek su nove zgrade bez duše, sa lošom izolacijom, malim terasama ili bez njih, bez parkinga i generalno lošeg kvaliteta, sa visokom cenom kvadrata.

Pitamo se dokle će Voždovac da raste i koliko još stanovnika može da primi a da postojeća infrastruktura zadovolji potrebe.

 

 

Ostavite komentar

avatar
500