Naslovna Vesti EVO KADA POČINJE PRIJAVA ZA 100.000 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI U...

EVO KADA POČINJE PRIJAVA ZA 100.000 VAUČERA ZA ODMOR U SRBIJI U IZNOSU OD 5.000 DINARA: Ove uslove morate da ispunite!

0
Foto: Pixabay

Prijava građana za turističke vaučere počeće prvog radnog dana sledeće godine, odnosno 4. januara, rekao je Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma. Kandić kaže da će građanima biti na raspolaganju 100.000 vaučera od po 5.000 dinara.

Vaučeri mogu da se iskoriste najkasnije do 20. novembra 2023. godine, a uslovi za njihovo dobijanje su nepromenjeni u odnosu na ranije godine.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici posebne naknade, prava na negu drugog lica, radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, kao i studenti.

– Prijava vlasnika smeštajnih kapaciteta koji žele da ugoste turiste je počela 20. decembra i do sada se već prijavilo 2.623 vlasnika ugostiteljskih objekata – rekao je Kandić.

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije, kojom je za narednu godinu obezbeđeno 500 miliona dinara za dodelu 100.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara za subvencionisani odmor građana u Srbiji.

Prema podacima Ministarstva turizma, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

Kako da se prijavite za vaučer možete pogledati u videu ispod. Video je iz 2020. godine, ali je procedura za prijavu ostala ista!

Kurir.rs/ Euronews

Ostavite komentar

avatar
500