Naslovna Vesti GRAĐANI DOBILI VEĆE RAČUNE ZA STRUJU – O ČEMU SE RADI?

GRAĐANI DOBILI VEĆE RAČUNE ZA STRUJU – O ČEMU SE RADI?

0

Više od mesec dana na snazi je vanredno stanje, te kod kuće provodimo znatno više vremena nego inače. Đaci ne idu u školu, penzioneri ne izlaze gotovo uopšte, dok mnogi rade od kuće, a posle završetka radnog vremena ostaju u svojim domovima jer tada počinje policijski čas.

Ipak, mnoge Beograđane, ali i stanovnike drugih delova Srbije, malo su iznenadili nešto veći računi za struju koje su dobili prethodnih dana.

Osim toga, tokom perioda koji provodimo u izolaciji, bilo je i naglih zahlađenja, te su viši iznosi na računima za struju stizali i onima koji nemaju centralno grejanje.

Iz JP “Elektroprivreda Srbije” potvrđuju da je potrošnja struje sada veća i za više od 20 odsto nego u uobičajenim okolnostima, pogotovo ako se uporedi sa istim periodom prošle godine.

– Prosečna potrošnja električne energije u kategoriji domaćinstava za mart mesec je bila 386 kilovat-sata, što je za 20 više nego prošle godine – rekli su  iz ovog preduzeća i dodali da “podaci ukazuju na to da je smanjena potrošnja za grejanje, ali da je povećana u svim ostalim vidovima potrošnje u domaćinstvima”.

Osim toga, iz EPS-a kažu i da je pored uvećanja ukupne potrošnje u domaćinstvima, najveće povećanje u višoj, odnosno skupljoj tarifi.

Izvor: Blic

 

Ostavite komentar

avatar
500