Naslovna Vesti GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ U POSETI OŠ VUK KARADŽIĆ (BRĐANI) I DOMU KULTURE U...

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ U POSETI OŠ VUK KARADŽIĆ (BRĐANI) I DOMU KULTURE U RIPNJU

0

Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić i predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić sa saradnicima obišli su danas Dom kulture Ripanj i OŠ „Vuk Karadžić“ u Ripnju – izdvojeno odeljenje u Brđanima

Opština je uložila 14 miliona dinara u totalnu rekonstrukciju škole u Brđanima, koja je izgrađena još 1925. godine, a sada je prvi put obnovljena. U školi su zamenjeni podovi, stolarija, rekonstruisan je krov i toaleti, a prethodne godine postavljena je i ograda oko školskog dvorišta. Takođe, 14 miliona dinara je uloženo u rekonstrukciju Doma kulture Ripanj, u sklopu kojeg će učenici imati mogućnost da koriste salu za fizičko i druge kulturne namene.

Gradonačelnik je istakao da je veliko zadovoljstvo obići naselje u kojem ima veliki broj obnovljenih objekata i da je važno ulagati u prigradska naselja i prigradske delove gradskih opština, kao što je Ripanj.

„Opština Voždovac svojim radom i ulaganjem u prigradska mesta razmišlja o tome da unapredi život i šalje važnu poruku svima – da nije cilj da se svi nasele u centralne gradske opštine, već da se moraju razvijati i okolna mesta i rubni delovi grada. Posebno zbog toga što posle ove pandemije gradovi neće biti isti“, rekao je gradonačelnik.

Predsednik Opštine Aleksandar Savić je napomenuo da se tokom prethodnih šest godina ulagalo u škole i vrtiće, kako bi bezbednost dece i uslovi školovanja bili jednaki za decu iz gradskih i podavalskih naselja.

Osim u škole, Opština je od 2014. godine ulagala u izgradnju i rekonstrukciju ambulanti i zdravstvenih stanica, u rekonstrukciju puteva, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže. U planu je i gasifikacija celog Voždovca i gradskih i prigradskih naselja.

Izvor i FOTO: Opština Voždovac

Ostavite komentar

avatar
500