Naslovna Vesti I DANAS MALI BROJ DECE U VRTIĆIMA

I DANAS MALI BROJ DECE U VRTIĆIMA

0

U beogradske vrtiće danas je došlo 6.284 dece, što je rast u odnosu na dolaznost od prošle nedelje, ali i dalje tek manje od 11 odsto od ukupnog broja upisane dece, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Ovaj broj, u danu kada više nije potrebna potvrda poslodavca za dolazak u vrtić, govori nam o velikoj odgovornosti roditelja i svesti da je i dalje potreban veliki oprez u ponašanju, dokle god je virus korona aktivan – rekao je Gak.

On je dodao da je protekle nedelje, kada su vrtići otvoreni posle skoro dvomesečne pauze zbog epidemije, sve proteklo bez problema, te da očekuje da i dalje bude tako.

– Vrtići su potpuno opremljeni zaštitnom opremom, zaposleni znaju kako treba da se ponašaju, a to znaju i roditelji koji moraju da dovedu decu. Imamo sve uslove za potpuno bezbedan boravak dece i rad zaposlenih – rekao je Gak.

On je istakao da se poštuju sve mere, da se beskontaktnim toplomerima koje vrtići imaju prvi put svoj deci meri temperatura na ulazu, dezinfikuju ruke, te da se uz ovako malu dolaznost sa decom radi bez ikakvih problema, uz distancu među njima.

Gak je podsetio da od danas deca u vrtiće dolaze samo sa potvrdom pedijatra da su zdrava, odnosno više nije potrebna potvrda poslodavca da se roditelji vraćaju na radna mesta.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500