Naslovna Vesti ISPOVEST KOMŠIJE KOG JE NAPAO ČOPOR PASA U SREDNJEM PRNJAVORU

ISPOVEST KOMŠIJE KOG JE NAPAO ČOPOR PASA U SREDNJEM PRNJAVORU

0

24.06.2020. Srednji Prnjavor, Opština Voždovac

Oko 9h ujutru sam pošao do grada. Krenuo sam ka autobuskoj stanici Srednji Prnjavor. Negde blizu Kragujevačkog puta, pojavila su se tri psa, koja su pratila jednu ženu. Delovali su totalno mirno. U jednom trenutku jedan od ta tri psa, je počeo da trči prema meni i laje, priključila su mu se i druga dva psa. Pokušao sam da ne reagujem, da ne pravim nagle pokrete, kako bi me samo zaobišli, međutim jedan od njih mi je prišao i ujeo za nogu. Na svu sreću ujed nije bio jak. Nastavili su i dalje da laju, ali je žena koju su pratili, odmah prišla i išla samnom ka stanici. Ona živi kod stanice Prnjavor Ulaz i kaže da su to psi lutalice koji su dugo tu, veoma su agresivni, laju na prolaznike, izleću na glavni put i laju automobile.

Nakon ujeda, odmah sam otišao u svoj matični DZ u ambulantu u Meštrovićevoj, gde sam veoma brzo zbrinut, primio tetanus, i rana mi je previjena. Hvala doktorki Krinki Resanović, koja je brzo reagovala.

Posetio sam i Infektivnu kliniku, gde sam pregledan. Uzeti su i podaci o mestu gde me je ujeo pas, kako bi reagovala veterinarska inspekcija.

Voždovac je prepun pasa lutalica, a ja kao rođeni Voždovčanin primećujem da ih iz godine u godinu ima sve više. Ne mogu da se ne zapitam, da li će ti psi i dalje biti tu ili će Veterina Beograd da ih skloni i ne smem ni da zamislim šta je moglo da se dogodi, da se umesto mene u ovoj situaciji našlo neko dete koje je pošlo do lokalne prodavnice ili pak neka starija osoba.

Nadam se da nije potrebno da se desi masakr, gde će neko da bude izujedan do smrti, pa da onda neko od nadležnih reaguje. Nadam se i da će naša opština prepoznati ovaj problem u budućnosti i naći način da ga reši.

Pogledajte VIDEO čopora pasa koji je snimljen. Pas koji je u zadnjih par sekundi snimka je napravio ujed.

 

Ostavite komentar

avatar
500