Naslovna Vesti Istorijski muzej Srbije otvara suvenirnicu, a izložba o Nemanjićima tokom maja

Istorijski muzej Srbije otvara suvenirnicu, a izložba o Nemanjićima tokom maja

0

Na osnovu Preporuke Ministarstva kulture i informisanja da biblioteke, arhivi, muzeji i galerije nastave rad uz striktno poštovanje preventivnih mera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19, u Istorijskom muzeju Srbije navode da će od petka 24. aprila biti otvorena muzejska suvenirnica.

– Muzejska suvenirnica će biti otvorena od ponedeljka do petka u periodu od 12 do 16 časova, a u njoj će zainteresovani građani biti u prilici da kupe i najnovija muzejska izdanja, koja su izašla iz štampe u proteklih par meseci: „Topčider – Dvor kneza Miloša Obrenovića”, „Apostol Srba – Portreti i ikone Svetog Save Srpskog”, „Kneginja Jelisaveta Karađorđević – Preci i potomci” i „Moja sestra kraljica Draga” – navodi se u saopštenju Istorijskog muzeja Srbije uz napomenu da muzej neće biti otvoren u petak 1. maja zbog obeležavanja Međunarodnog praznika rada.

“Tokom maja meseca, sa daljim slabljenjem pretnje od korona virusa i ublažavanjem mera nadležnih organa, za posetioce će biti dostupna i izložba „Kraljevi i svetitelji srpski”, posvećena najznačajnijoj srpskoj srednjovekovnoj dinastiji Nemanjić, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, objašnjavaju u muzeju.

Istorijski muzej Srbije je tokom vanrednog stanja preko sajta i društvenih mreža besplatno ponudio svoja brojna izdanja u digitalnom formatu, a preko muzejskog jutjub kanala i video materijale o prethodnoj izložbi „Kraj Velikog rata 1917–1918.” i predstojećoj „Kraljevi i svetitelji srpski”.

Takođe, zainteresovani građani mogu da zavire u depoe i zbirke Istorijskog muzeja Srbije i upoznaju se sa muzejskim predmetima putem Pretraživača kulturnog nasleđa Ministarstva kulture i informisanja (kultura.srb).

Izvor: Blic.rs

Ostavite komentar

avatar
500