Naslovna Vesti IZMENE U SVIM AUTOBUSIMA – NOVA OPREMA I OBAVEŠTENJA NA SVIM STAJALIŠTIMA

IZMENE U SVIM AUTOBUSIMA – NOVA OPREMA I OBAVEŠTENJA NA SVIM STAJALIŠTIMA

0

IZMENE U SVIM AUTOBUSIMA – Kada je u maju 2023. godine ukinuta saradnja sa kompanijom Kentkart, ubrzo su ih svih autobusa sklonjeni čuveni Bus Plus aparati, a sa njima nestala su i zvučna obaveštenja o stalajištu koje je sledeće kao i o stajalištu na kojem se vozilo trenutno nalazi.

Ipak, iz Sekretarijata za javni prevoz navode da je započeta proceduara izrade tehničke specifikacije za nabavku odgovarajuće opreme neophodne za glasovnu najavu stajališta. Proces snimanja glasovnih najava je gotovo završen, a nekoliko linija u gradu se već mogu čuti ove poruke.

Ova funkcija vraćena je najpre zbog slepih i slabovidih osoba u glavnom gradu kojih ima više od 2.500, pa im je ukidanje ove pogodnosti napravilo dodatni problem tokom vožnje. Naravno, i zbog turista, koji ne poznaju određene delove grada, a zbog zvučnih obaveštenja, mogli su se mnogo bolje snaći.

Iz GSP-a takođe navode da je predviđeno da novom opremom budu opremljena sva vozila javnog prevoza. Ona bi putnicima pored najave narednog stajališta trebalo da pruži i druge bitne informacije o režimu kretanja autobusa.

Nabavka nove opreme bi trebala biti realizovana tokom 2024. godine, ali trenutno nema detaljnih informacija o dinamici realizacije.

Izvor: Beograd Uživo

Ostavite komentar

avatar
500