Naslovna Vesti JOŠ DVA OBJEKTA ZA POMOĆ LJUDIMA BEZ DOMA

JOŠ DVA OBJEKTA ZA POMOĆ LJUDIMA BEZ DOMA

0
Foto: Beinfo

U Beogradu su otvorena dva dodatna objekta za pomoć beskućnicima koji će, osim smeštaja i hrane, imajti i zdravstvenu negu, potvrdila je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević za Tanjug.

Prema njenim rečima, radi se o izdvojenim radnim jedinicama Prihvatilišta za odrasla i stara lica u koje ljudi bez doma dolaze po uputu gradskog Centra za socijalni rad. Jedan objekat nalazi se na Vračaru i počelo se sa prijemom korisnika, dok je drugi na Autokomandi danas otvorena.

– Svaki od objekata ima kapacitet 20 kreveta i izolacioni blok, a svi korisnici moraju imati negativan PCR test. Po javljanju na prijem, radnici Centra za socijalni rad vode korisnike na besplatno testiranje. Grad Beograd je na vreme preduzeo niz mera i aktivnosti kako bi u predstojecim hladnim danima bio spreman za smeštaj beskućnika kojima je potrebna pomoć i podrška Grada – istakla je Nataša Stanisavljević prilikom obilaska objekta na Autokomandi i dodala da je Beograd jedini grad u regionu koji je otvorio dodatne kapacitete za pomoć beskućnicima.

Ona je navela da je osim glavnog objekta za bolesna i stara lica u Kumodraškoj ulici koji može da primi 104 korisnika, Grad za pomoć beskućnicima obezbedio ukupno četiri objekta.

– Osim pomenutih na Vračaru i Autokomandi, obezbeđena su i dva nova dnevna centra gde beskućnici mogu da dobiju obrok, higijenski paket i odeću. Ukoliko bude potrebe Grad će obezbediti još objekata za smeštaj beskućnika, pre svega koristeći domske ili druge centre – dodala je Nataša Stanisavljević i pozvala građane da ukoliko primete lica kojima je potrebna pomoć, prijave centrima za socijalni rad.

Ostavite komentar

avatar
500