Naslovna Vesti JUČE ODRŽAN PROTEST STANARA NASELJA VOJVODE VLAHOVIĆ ZBOG DIVLJE GRADNJE

JUČE ODRŽAN PROTEST STANARA NASELJA VOJVODE VLAHOVIĆ ZBOG DIVLJE GRADNJE

0

Stanari kažu da dodatni problem predstavlja to što će predviđene garaže za parkiranje u novim zgradama biti pretvorene u poslovni prostor.

Stanari u naselju Vojvode Vlahovića počeli su sa protestom jutros u 10 sati na kružnom toku zbog, kako oni tvrde, “divlje” zgrade koja godinama nesmetano raste.

Nekoliko desetina građana okupilo se u ovom naselju kako bi stali na put bahatom investitoru, a na lice mesta došlo je i nekoliko patrola policije.

Stanari za 24sedam kažu da dodatan problem predstavlja to što će predviđene garaže za parkiranje stanara u novim zgradama biti pretvorene u poslovni prostor, kao i da tada 200 stanara neće imati gde da se parkira.

– Zgrade su već spolja završene, a stavljaju se i klime na njih. Ova zgrada se gradi tri godine, i tek prošle i ove godine, kada je već bila podignuta, inspekcija je izašla na teren i ogradila trakom gradilište. Investitor će verovatno podneti papire za ozakonjenje, a zgrade nikada neće biti srušene. Zašto je inspekcija reagovala na samom kraju – pitaju se iz Udruženja “Moje naselje” i dodaju da u njihovom naselju ima mnogo nelegalne gradnje, ali da je ovaj investitor “baš bahat”.

Namera investitora je predviđene garaže prenameni u poslovni prostor, dodaju oni.

Uvidom u katastar, na parcelama na kojima se nalazi objekat, može se videti da su korisnici parcela privatna lica, a u zabeležbi stoji da je objekat sagrađen bez dozvole.

Izvor: 24sedam 

Ostavite komentar

avatar
500