Naslovna Vesti KADA ĆE SE GRADITI SAOBRAĆAJNA PETLJA UMESTO DUŠANOVAČKOG MOSTA?

KADA ĆE SE GRADITI SAOBRAĆAJNA PETLJA UMESTO DUŠANOVAČKOG MOSTA?

0
Google maps screenshot

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, odgovarao je na pitanja sugrađana. Dotakao se teme mosta na Dušanovcu, a odgovor prenosimo u celosti:

Jedno od pitanja u mom večerašnjem Fejsbuk “lajv” razgovoru sa Beograđanima bilo je vezano za uklanjanje Dušanovačkog mosta.

Projekat izgradnje saobraćajne petlje na mestu sadašnjeg Dušanovačkog mosta Vlada Srbije proglasila je za projekat od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.

Usvojili smo Plan detaljne regulacije i završili elaborat deobe katastarskih parcela. Formiramo građevinske parcele za petlju sa auto-putem, duž buduće nove Kumodraške, do raskrsnice sa Darvinovom i Bulevarom Peka Dapčevića.

Po završetku tog posla počeće eksproprijacija imovine, što će biti veoma obiman posao zbog potrebe rušenja većeg broja objekata.

Istovremeno počinjemo sa projektovanjem i tada ćemo znati investicionu vrednost projekta. Prva deonica koja će se graditi je od Ustaničke do Peka Pavlovića. Realno je da tender za izgradnju Dušanovačke petlje bude raspisan do kraja 2022. godine.

Ostavite komentar

avatar
500