Naslovna Vesti KADA KREĆE PRIJEM NOVIH KORISNIKA U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE ZA SMEŠTAJ

KADA KREĆE PRIJEM NOVIH KORISNIKA U USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE ZA SMEŠTAJ

0

Od ponedeljka će biti omogućen prijem novih korisnika u svim ustanovama socijalne zaštite za smeštaj, za decu i stare, jer se u prethodna dva meseca pojavila potreba za smeštaj novih korisnika, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Prema njegovim rečima, u tim ustanovama nije bilo zaraženih i sve mere su sprovedene u skladu sa instrukcijama Vlade Srbije i resornog ministarstva.

– Želeli smo da sve ustanove znaju da imaju punu podršku ministarstva i da mogu da nam se obrate u svakom momentu, ukoliko dođe do bilo kakvih eventualnih problema, kako bismo im, u okviru svojih mogućnosti, pružili adekvatnu pomoć i savet“ – istakao je Đorđević i dodao da je želeo svakako da nakon vanrednog stanja i lično porazgovara sa direktorima i zaposlenima.

Kada su u pitanju mere koje je propisala Vlada Srbije, a tiču se naših najstarijih koji žive u domovima za stare, ministar je istakao da one još moraju da se poštuju, kao i u vreme vanrednog stanja.

Đorđević je istakao da je resorno ministarstvo, u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, u prethodne tri godine uspešno rekonstruisalo veliki broj ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika.

Đorđević: Svake godine rekonstrukcija pet do deset objekata

Đorđević je, piše u saopštenju, naveo i da se izgradnja novih objekata ne odnosi samo na ustanove, već i na centre za socijalni rad.

– U saradnji sa UNOPS-om, odnosno zajedničkim projektom koji smo pokrenuli u januaru sa, u svakom mestu u Srbiji, gde već postoje centri za socijalni rad, biće izgrađeni potpuno novi i to prema potrebama zaposlenih i korisnika, kako bi pružao sve usluge na najvećem mogućem nivou“ – naveo je ministar.

Izvor: Blic

 

Ostavite komentar

avatar
500