Naslovna Vesti KADA POČINJE DA SAOBRAĆA NOĆNI PREVOZ?

KADA POČINJE DA SAOBRAĆA NOĆNI PREVOZ?

0

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će od sutra, 18. maja, biti uspostavljen prevoz putnika na četiri minibus ekspres linije. To su linije E1 (Ustanička – Blok 45), E2 (Petlovo brdo – Trg Republike), E6 (Mirijevo 4 – Novi Beograd /Blok 45/) i E9 (Kumodraž – Studentski trg). Vesić je rekao da će Linija A1 (Trg Slavija – Aerodrom „Nikola Tesla”) biti uspostavljena po otpočinjanju putničkog saobraćaja na Aerodromu „Nikola Tesla”.

– Uspostavljanje linija noćnog prevoza putnika planirano je posle 1. juna. Prema zajedničkim procenama grada i prevoznika uspostavljanje noćnih linija nije još uvek opravdano s obzirom da se njihovo finansiranje vrši iz sredstava ostvarenih prodajom karata u vozilu, odnosno direktno je zavisno od broja prevezenih putnika – rekao je Vesić.

On je dodao da sve analize pokazuje da se ni na dnevnim linijama ne pojavljuje očekivani broj korisnika, što je utvrđeno praćenjem i snimanjem popunjenosti vozila na terenu, tako da se ne može očekivati dovoljan broj putnika na noćnim linijama.

– Od petka, 8. maja, javni linijski prevoz na teritoriji grada Beograda ponovo je uspostavljen na 469 autobuskih linija, od čega su 153 gradske i 316 prigradske i lokalne linije, sedam tramvajskih, pet trolejbuskih linija i na jednoj eko liniji (Eko 1). Ponovo je uspostavljeno pet tramvajskih linija 6, 7, 9, 12 i 14. Ove linije održavalo je 1.058 vozila, to jest 916 autobusa, 74 tramvaja, 64 trolejbusa i četiri elektrobusa na gradskim linijama, kao i 234 autobusa na prigradskim i lokalnim linijama. Na linijama na kojima je u špicevima primećeno više putnika dodata su vozila tako da od 13. maja saobraća dodatnih 55 vozila, od kojih je 49 autobusa i šest trolejbusa. Od 9. maja ponovo radi i „Vrabac servis” koji saobraća u pešačkoj zoni u centru grada – objasnio je Vesić.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500