Naslovna Vesti KOJE SU NOVE MERE KOJE JE DONEO KRIZNI ŠTAB?

KOJE SU NOVE MERE KOJE JE DONEO KRIZNI ŠTAB?

0

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je raspust za đake produžen i da će trajati od 8. do 12. novembra, odlučeno je danas na sednici Kriznog štaba. Đaci će se vratiti u klupe 15. novembra. Takođe, kovid propusnice će važiti od 20 sati, od ponedeljka uveče.

„Kao što znate, situacija epidemiološka je prilično nepovoljna. Više od 3 miliona građana dobilo je makar jednu dozu vakcine, ali to nije dovoljno. Početne prijekcije i preporuke išle su ka tome da se dosegne nivo imuniteta od 50 odsto, ali virus se prilagodio na našu sredinu“, rekla je ministarka Darija Kisić nakon sednice.

Mera kovid propusnica produžena je, pa sada traje od 20 sati za sve one koji borave u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata. Mera je, rekla je ministarka, proširena i na kockarnice. Ova mera primenjivaće se od ponedeljka.

Podsećamo, sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je nešto posle 15.30 sati u Vladi Srbije. Na stolu pred lekarima i političarima nalazi se odluka o produženju raspusta za đake u Srbiji, počevši od 8. novembra, i predlog o produženju važenja kovid propusnica od 17h do 01h, ili – 24 sata.

Izvor: Nova.rs

Ostavite komentar

avatar
500