Naslovna Vesti KOJI KAPITALNI PROJEKTI ĆE OBELEŽITI 2021. NA VOŽDOVCU – USVOJEN BUDŽET OPŠTINE

KOJI KAPITALNI PROJEKTI ĆE OBELEŽITI 2021. NA VOŽDOVCU – USVOJEN BUDŽET OPŠTINE

1
Foto: GO Voždovac

Na poslednjoj sednici Skupštine gradske Opštine u 2020. godini, odbornici Voždovca doneli su Odluku o budžetu za 2021. godinu, prema kojoj će Gradska opština Voždovac iznos od 689 miliona dinara rasporediti za realizaciju 11 programa, 18 programskih aktivnosti i 18 projekata.

Obrazlažući Predlog odluke, rukovodilac Odeljenja za finansije Jelisavka Đurašinović je rekla da je između ostalih investicija, Budžetom predviđena rekonstrukcija Uslužnog centra Opštine, obnavljanje računarske opreme i telekomunikacijskog sistema.

„Od razvojnih i komunalnih projekata u budžetu smo planirali popravku i izgradnju nekategorisanih puteva, održavanje zelenih površina, rad Eko – patrole“, zamenu ulaznih vrata, uređenje prilaznih staza i parkića i drugo“, rekla je Jelisavka Đurašinović i dodala da su kapitalni projekti, kao što su izgradnja kanalizacije u Kumodražu i Jajincima, Kolubarska ulica, povezivanje Naselja Stepa Stepanović sa Ulicom Vojvode Stepe, uvođenje grejanja u OŠ „Dositej Obradović“ i „Vuk Karadžić“, planirani da se finansiruju iz Budžeta Grada Beograda.

Načelnik Uprave Marko Denčić obrazložio je Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o Upravi GO Voždovac i Predlog kadrovskog plana za 2021. godinu rekavši da će biti formirano Odeljenje za investicije, privredu, društvene delatnosti i javne nabavke kako bi se objedinilo strateško planiranje, izrada i sprovođenje programa odnosno projekata značajnih za Opštinu.

Na današnjoj sednici Skupštine na mesto zamenika sekretara Skupštine GO Voždovac postavljena je Mari Kler Đorđević, usvojen je Četvrti rebalans budžeta za 2020. godinu, potvrđeni su mandati odbornicima i članovima saveta mesnih zajednica.

Odbornici su usvojili Plan rada opštinskog štaba za vanredne situacije, rešenja o imenovanjima Tanje Mirović za v.d. direkotra Ustanove „Dom kulture Ripanj“, i Snežane Petronijević za direktora „Humanitarne fondacije – Srcem za Voždovac“, kao i planove poslovanja Ustanova kulture „Voždovački centar – Šumice“, „Beli Potok“, Doma kulture „Ripanj“, Narodnog univerziteta „Svetozar Marković“ i JP „Poslovni centar Voždovac“.

Zaključujući sednicu, koja je održana uz poštovanje epidemioloških mera, predesednik Skupštine dr Slađan Timotijević poželeo je svim odbornicima i svim Voždovčanima srećne predstojeće praznike.

1
Ostavite komentar

avatar
500
najnoviji najstariji najviše glasova
Слободан Настасовић
Gost
Слободан Настасовић

Када би требала да почне изградња канализације у Кумодражу,хвала …