Naslovna Vesti KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE MERE Evo šta će važiti od 20. decembra...

KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE MERE Evo šta će važiti od 20. decembra do 10. januara

0

Od 20. decembra ove do najverovatnije 10. januara sledeće godine svi strani državljani koji ulaze u Srbiju moraće da imaju negativan PCR test.

Što se tiče naših građana koji dolaze iz inostrastva, Ustav im garantuje da mogu da dođu. Ako nemaju PCR test, moraće da budu u kućnoj izolaciji 10 dana, koju mogu da prekinu ukoliko urade PCR test i ako se pokaže da je negativan – rekla je dr Darija Kisić-Tepavečvić danas nakon sednice Kriznog štaba.

Postojeće mere, uvedene pre desetak dana, daju rezultate, a to najbolje pokazuju korona brojke, koje su u padu poslednjih dana. To, međutim, nije dovoljno da bi neke mere bile ukinute. Naprotiv, kriva se, što bi rekli epidemiolozi, zaravnila, ali visoko, što znači da i dalje imamo nekoliko hiljada zaraženih dnevno.

Uz to, praznični period pred nama predstavlja i veći rizik za širenje zaraze, zbog okupljanja, kao i zbog dolaska naših ljudi iz inostranstva.

Podsetimo, Krizni štab je prethodno zasedao u petak, kada je odlučeno da se sačeka da prođe vikend kako bi se ponovo razmotrila epidemiološka situacija i donele mere adekvatne trenutnoj situaciji.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500