Naslovna Vesti KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE ODLUKE

KRIZNI ŠTAB DONEO NOVE ODLUKE

0

Tržni centri i uslužne delatnosti moći da rade do 20 časova uz mere kontrole, izjavio je član Kriznog štaba Branislav Tiodorović i istakao da je ta mera oročena do petka.

“Mere stupaju na snagu odmah, a trebalo bi da danas budu usvojene na sednici Vlade Srbije” naveo je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, ove odluke predviđaju da kafići i restorani rade bez muzike.

“Kućni testovi su bili nesporazum, nije trebalo da se nađu u slobodnoj upotrebi” naveo je Tiodorović i poručio da ostaje na snazi preporuka “da ako neko ima te testove da se obrati svom lekaru”.

Na današnojoj sednici, prema njegovim rečima, nije bilo reči o merama koje će važiti za Novu godinu, već će se o tome raspravljati na sednici u petak.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je juče da je medicinski deo kriznog štaba apsolutno protiv popuštanja bilo kakvih mera, ali da je “realnost takva kakva je” i da će “to još videti”.

Kada je reč o dočeku Nove godine, Kon je istakao da nije tajna da su lekari iz kriznog štaba preporučivali ograničenje kretanja od 19.00 do pet ujutru, ali da za sada za tim nema potrebe.

“Uobičajen doček nije realna opcija i to bi bilo katastrofalno”, rekao je Kon i dodao da je epidemijska situacija i dalje nepovoljna i da se dešava da nema mesta u bolnicama.
Izvor: Nova.rs

Ostavite komentar

avatar
500