Naslovna Vesti M Invest Home na Voždovcu planira zgradu od 10 hiljada kvadrata

M Invest Home na Voždovcu planira zgradu od 10 hiljada kvadrata

0

Nova zgrada se kaskadno povlači ka sredini fronta parcele čime se podiže kvalitet otvorenog prostora ali se ujedno i vizuelno širi profil ulice.

Između ulica Vojvode Stepe i ulice Druge Srpske armije na Voždovcu investitor M Invest Home planira izgradnju stambeno-poslovnog objekata 2Po+P+7+Ps od oko 10.000 kvadratnih metara. Urbanistički projekat, koji je na Javnom uvidu do 1. decembra, izradio je IBM Consult iz Beograda dok idejno rešenje objekta potpisuje studio Zabriskie.

Ka sredini fronta parcele planirani objekat se kaskadno povlači, podižući tako kvalitet otvorenog prostora.

Planirani objekat, postavljen kao dvostrano uzidani u odnosu na bočne granice parcele, imaće 13 lokala i 97 stambenih jedinica.

Planirani objekat je u zoni vezivanja na susedne objekte smešten na građevinskim linijama, nastavljajući se na postojeći objekat sa južne strane koji je smešten na građevinskoj liniji, a na severnoj granici iz razloga da ne sputava planom predviđenu novu gradnju na susednoj parceli da bude postavljena na građevinskim linijama.

Foto: IBM consult

Relaksiranje dugačkog kontinualnog fronta ulice

Ka sredini fronta parcele planirani objekat se kaskadno povlači, formirajući na taj način proširenja prednjih dvorišta ka obe ulice, koja dodatno podižu kvalitet otvorenog prostora omogućavajući formiranje kvalitetnih većih zelenih i uređenih slobodnih površina u pojasevima uz ulicu, navodi se u projektu.

Ovako oblikovanim volumenom se, takođe, relaksira dugačak kontinualan front planom predviđen u ulici Vojvode Stepe u predmetnom bloku, i vizuelno se širi profili ulice.

Kaskadno povlačenje volumena je dodatno omogućilo da stanovi putem ugaonih terasa i prozora budu primarno orijentisani ka proširenjima prednjih dvorišta, pre nego ka saobraćajnicama.

Obezbeđeno 135 parking mesta

U četiri lokala smeštena u prizemlju pristupa se iz ulice 2. Srpske armije, a prustup u devet lokala na etaži prizemlja je omogućen iz obe ulice.

Kolski pristupi rampama kojima se ulazi u podrumske nivoe su formirani iz ulice 2. Srpske armije. U dve podzemne podrumske garaže, na dva nivoa, obezbeđeno je ukupno 135 parking mesta od čega je sedam predviđeno za osobe sa posebnim potrebama.

Javni uvid do 1. decembra

Javna prezentacija stambeno-poslovnog objekta na Voždovcu biće organizovana od 24. novembra do 1. decembra do kada je rok da se podnesu primedbe i sugestije na ovo rešenje.

Izvor: Gradnja.rs

Ostavite komentar

avatar
500