Naslovna Vesti Ministarstvo zatvorilo neregistrovani dom za stare na Voždovcu

Ministarstvo zatvorilo neregistrovani dom za stare na Voždovcu

0
Uz asistenciju policije izvršen je inspekcijski nadzor neregistrovanog doma za stare “Epikur” na Voždovcu, utvrđeno je da nema licencu pa je zabranjen njegov rad, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Vanredni inspekcijski nadzor doma “Epikur” u kome je zatečeno 23 korisnika izvršila je Inspekcija socijalne zaštite koja je zatim i zabranila njegov rad.

“Prilikom vanrednog nadzora utvrđeno je da navedeni subjekt pruža uslugu domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani, odnosno ne poseduje licencu za pružanje usluge koju izdaje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a koja je uslov za obavljanje delatnosti domskog smeštaja”, saopštilo je Ministarstvo.

U objektu neregistrovanog Doma “Epikur” zatečeno je 23 korisnika, a utvrđeno je i da Dom ne poseduje dovoljan broj i strukturu izvršilaca potrebnih za pružanje usluge.

“Domu ‘Epikur’ zabranjen je rad i naloženo da najkasnije u roku od 20 dana isprazni objekat od lica koja su korisnici usluge socijalne zaštite i koja se nalaze u objektu”, navodi Ministarstvo.

Navodi se da je dom “Epikur” po ranije važećim propisima, a pod nazivom “Senior medic club”, pružao uslugu domskog smeštaja počev od 2007. godine.

“Dom ‘Senior Medic Club“ podneo je zahtev za izdavanje licence za pružanje usluge domskog smeštaja odraslih i starijih da bi u međuvremenu promenio naziv u Dom “Princip”, a 2019. godine u Dom za negu i smeštaj starih lica “Epikur””, navodi Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da je podneti zahtev za izdavanje licence odbačen zbog neispunjavanja uslova propisanih za izdavanje licence.

“Dom ‘Epikur’ je ponovo podneo zahtev za izdavanje licence koji nije potpun i koji će takođe biti odbačen, s obzirom na to da je inspekcija socijalne zaštite utvrdila da podnosilac zahteva obavljao delatnost domskog smeštaja odraslih i starijih kao neregistrovani subjekat”, navelo je Ministarstvo.

Izvor: Euronews

Ostavite komentar

avatar
500