Naslovna Vesti MOŽETE DA OSTVARITE POPUST NA STRUJU, IZ EPS-A OBJAŠNJAVAJU KAKO

MOŽETE DA OSTVARITE POPUST NA STRUJU, IZ EPS-A OBJAŠNJAVAJU KAKO

0

Građani Srbije imaće na račune za struju za mart, april i maj popust od pet procenata, bez obračunavanja kamate, ako ih plate do 30. juna.

To je najavio vršilac direktor JP “Elektro-privreda Srbije” Milorad Grčić podsetivši takođe, da su obećali i da penzioneri neće plaćati kamatu i da će imati popust od pet odsto, koji su imali ako plate račun do 28. u mesecu.

Konačna odluka u EPS-u je, naglašava Grčić, da građani, ne samo penzioneri, imaju mogućnost da tri računa, za mart, april, maj plate sa pet odsto popusta i bez obračunavanja kamate, ako ih uplate najkasnije do 30. juna.

“To je pokazatalj koliko država misli o građanima Srbije”, rekao je Grčić novinarima na novom vidikovcu površinskog kopa “Radljevo”, prilikom posete RB “Kolubara” Lazarevac.

Grčić se zahvalio građanima što redovno plaćaju račune za električnu energiju. Kako kaže, pocenat građana koji su plaćali račune u prethodnom periodu je veoma velik.

Dodaje da to pokazuje da su potrošaci svesni da Elektroprivreda funkcioniše na vrlo složen način i da je plaćanje računa neophodno da bi se proces prozvodnje i distribucije električne energije nastavio.

Grčić ističe i da je najteži period, što se tiče rizika za proizvodnju prošao, jer kako kaže, ako nema struje, problem je i bolnica, dom zdravlja i onlajn nastava.

Izvor: RTS

Ostavite komentar

avatar
500