Naslovna Vesti NASTAVLJA SE ZAPRAŠIVANJE KRPELJA NA VOŽDOVCU

NASTAVLJA SE ZAPRAŠIVANJE KRPELJA NA VOŽDOVCU

0

SUZBIJANjE KRPELjA NA VOŽDOVCU

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća” nastaviće danas 21.4.2023. godine prolećnu akciju suzbijanja krpelja na javnim gradskim površinama. Akcija će se sprovoditi od 10:00 do 14:00 časova i obuhvatiće javne zelene površine SP „Jajinci”, Šumica, Stepinog gaja, Banjice i Avale (izletničke površine).
Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.
Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat je bezbedan je po zdravlje ljudi, te građani nemaju razloga za strah.
Apeluje se na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere za zaštitu pčela tokom sprovođenja tretmana.

Ostavite komentar

avatar
500