Naslovna Vesti NOTARI PONOVO RADE OD 9 DO 17 ČASOVA

NOTARI PONOVO RADE OD 9 DO 17 ČASOVA

0

Javnobeležničke kancelarije širom Srbije ponovo rade u redovnom režimu od 9 do 17 sati, uključujući i overe potpisa birača, uz striknu primenu zaštitnih mera u skladu sa epidemiološkom situacijom u zemlji. Javni beležnici ponovo obavljaju sve poslove u njihovoj nadležnosti, uključujući i izlaske na teren, navodi se u saopštenju Javnobeležničke komore Srbije (JKS).

Overa potpisa, rukopisa i prepisa, kao i pre vanrednog stanja, obavlja se bez prethodnog zakazivanja, izuzimajući overe potpisa birača.

Službene radnje solemnizacije ugovora, sačinjavanje javnobeležničkih zapisa i javnobeležničkih zapisnika, zakazuju se kao i pre epidemije, a na stranke se apeluje da potrebnu dokumentaciju, kada je god to moguće, šalju elektronskom poštom, kao i da u kancelariju direktno pristupaju samo stranke koje učestvuju u postupku.

Javni beležnici počeli su ponovo i da zakazuju ročišta u postupcima sačinjavanja smrtovnica, raspravljanja zaostavštine i drugim vanparničnim postupcima, koje javnim beležnicima poveravaju sudovi, navodi se u saopštenju.

Obavljanje overe potpisa birača za predstojeće republičke, pokrajinske i lokalne izbore, koje je bilo prekinuto nakon proglašenja vanrednog stanja, nastavljeno je kao i pre uvođenja vanrednog stanja, uz mogućnost da politički akteri ovaj posao obave i u opštinskim upravama, u skladu sa izmenama zakona.

Ostavite komentar

avatar
500