Naslovna Vesti NOVA PRAVILA ZA GRADSKI PREVOZ – KONTROLORI U SVAKOM AUTOBUSU?

NOVA PRAVILA ZA GRADSKI PREVOZ – KONTROLORI U SVAKOM AUTOBUSU?

0

KONTROLORI U SVAKOM AUTOBUSU – Kako prenose domaći mediji, plan gradske uprave je da od iduće godine, tačnije od januara 2023. u svakom vozilu javnog gradskog prevoza u Beogradu, bude po jedan kontrolor koji će se voziti celom trasom te linije i proveravati da li su putnici kupili karte. U pitanju bi bila samo jedna od prvih mera koja bi trebalo da utiče na povećanje prodaje karata.

Podsetimo, kontrolori u javnom prevozu trenutno samo obaveštavaju sugrađane da će uskoro na snagu možda stupiti novi režim, koji bi podrazumevao i ulazak u vozilo na vrata pored vozača.

Nedavno smo pisali o obaveštenju Sekretarijata za javni prevoz koji je upućen gradskim i privatnim prevoznicima, a u kojem stoji da će aparati za overu karata biti razmešteni kako bi se uredio protok putnika u vozilu. Na osnovu ovoga, moglo se pretpostaviti da će putnici u nekom trenutku biti usmeravani da izlaze na srednja vrata, gde validatora ubuduće neće biti.

Iz novoosnovanog preduzeća navode da i ako se kontorli budu vozili stalno u svakom autobusu, njihova uloga će u prvom periodu biti edukativna. Dodaje se da će oni verovatno narednih nekoliko meseci do godinu dana raditi na savesti i pokušaju da objasne da je dobro da se kupuju karte jer sav novac ide u budžet Grada.

Beograd Uživo

Ostavite komentar

avatar
500