Naslovna Vesti Nove mere Kriznog štaba: Ko će na raspust, ko na onlajn nastavu

Nove mere Kriznog štaba: Ko će na raspust, ko na onlajn nastavu

0

Školski raspust počeće 21. decembra ove godine, a završiće se 18. januara 2021, odlučeno je na sednici Kriznog štaba. Ovaj raspored neće važiti za osnovce od 1. do 4. razreda, dok će oni od 5. do 8. razreda ići na onlajn nastavu već u ponedeljak.

Krizni štab je imao težak zadatak, kroz ceo ovaj period. Morali smo da dobro izvagamo i da donesemo odluke koje će predstavljati održivost zdravstvenog sistema”, rekao je dr Tiodorović.

On je dodao da nema zatvaranja vrtića, i da će niži razredi osoivnih škola ostati u dosadašnjem kalendaru, a đaci od 5. do 8. razreda prelaze na onlajn sistem.

“Fakultetima se preporučuju takođe da pređu na onlajn nastavu”, rekao je Tiodorović. Nastavljamo sa rigoroznom kontrolom sprovođenja mera, dodao je on.

“Veoma je važno da izdržimo ovu i iduću nedelju, tek posle 4. decembra zaravnjivanje krive epidemiološke je moguće”, rekao je doktor Tiodorović.

Krizni štab počeo je sa zasedanjem nešto posle 13 sati.

Epidemiolog Predrag Kon ocenio je danas da, i ako dođe do prelaska škola na onlajn nastavu, da bi on bio kratkotrajan i da bi trajao možda nedelju dana.

“Ne govorimo o prestanku rada škola, već kratkotrajnom prelasku od oko nedelja dana na onlajn nastavu. Kada je u pitanju zimski raspust opšte je shvatanje da bude ranije ove godine, da ne bi došlo do preklapanja zaraze gripa i kovida jer grip tek treba da stigne” ocenio je Kon za TV Prva uoči današnje sednice Kriznog štaba.

Tokom jučerašnjeg dana registrovano je 6.842 novoobolelih, što je najveći broj novih slučajeva zaraze u jednom danu od početka epidemije. Tokom poslednja 24 sata umrlo je 37 osoba.

Samo dan ranije, u ponedeljak, umrlo je 38 umro ljudi za jedan dan, što je najveći broj umrlih od početka epidemije u jednom danu.

Izvor: Nova.rs

Ostavite komentar

avatar
500