Naslovna Vesti NOVE MERE PROTIV ZARAZE U GRADSKOM PREVOZU

NOVE MERE PROTIV ZARAZE U GRADSKOM PREVOZU

0
Foto: GSP

Svako vozilo u javnom gradskom prevozu biće tretirano ozonom dva puta nedeljno, na taj način dajemo doprinos da naši autobusi budu bezbedniji kako bi građani bili zaštićeni od širenja zaraze, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je naveo da je Javno komunalno preduzeće GSP „Beograd” danas pokrenulo nabavku za sredstva kojima će se vršiti tretman ozonom u vozilima javnog gradskog prevoza.

– Nadam se da ćemo do kraja godine završiti nabavku. Svako prevozno sredstvo u gradskom prevozu, a njih je oko hiljadu različitih tipova, biće tretirano ozonom dva puta nedeljno. Tretman ozonom je preporučen od Instituta za javno zdravlje „Batut” i veoma efikasno ubija mikroorganizme u zatvorenom prostoru – istakao je Vesić.

On je podsetio da su vozila u gradskom prevozu mesta gde nije moguće obezbediti dovoljan razmak, odnosno da se jedna osoba nalazi na četiri kvadratna metra.

– Zato i insistiramo na nošenju maski u gradskom prevozu i zato će tretman ozonom dva puta nedeljno u svakom vozilu omogućiti da ona budu bezbednija. Verujem da ćemo na taj način dati svoj dodatni doprinos da pojačanom dezinfekcijom svih javnih prostora ljudi budu zaštićeniji – zaključio je zamenik gradonačelnika.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500