Naslovna Vesti NOVINA U GRADSKOM PREVOZU – KAKO GSP PLANIRA DA PODIGNE NIVO HIGIJENE...

NOVINA U GRADSKOM PREVOZU – KAKO GSP PLANIRA DA PODIGNE NIVO HIGIJENE U AUTOBUSIMA?

0
Foto: GSP

Grad Beograd je dobio dve hiljade dozatora za dezinfekciju ruku u vozilima javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Beograda, kao i osam hiljada litara sredstva za dezinfekciju kao donaciju kompanije Masterkard i AIK banke, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Studija B. On je tom prilikom zahvalio kompaniji Masterkard i AIK banci na donaciji.

– Dozatori će tokom naredne nedelje biti postavljeni u sva vozila javnog prevoza. U autobusima će se nalaziti kod prvih vrata, u tramvajima dva dozatora, kod prvih i zadnjih vrata, u prikolicama i multipliciranim tramvajima po jedan dozator, te po osam dozatora u garniturama BG voza – objasnio je Vesić.

Kapacitet dozatora iznosi 0,5 litara, a donirana količina od 8.000 litara sredstva za dezinfekciju biće dovoljna za period od osam dana, pod uslovom da se dozator dnevno puni sa 0,5 litara sredstva.

Dozatore za dezinfekciju ruku imaće vozila svih prevoznika, kako onih koji su u vlasništvu Grada tako i vozila privatnih prevoznika.

Vesić je dodao da na ovaj način Grad Beograd čini dodatne napore da se zaštite i putnici i vozači u gradskom prevozu.

– Tokom naredne nedelje počinje ozoniranje autobusa GSP-a prema metodi koja je preporučena od Instituta Batut, što će se sprovoditi dva puta sedmično – rekao je Vesić.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500