Naslovna Vesti OD DANAS ISPLATA 100 EVRA Evo kako podići novac, a kome su...

OD DANAS ISPLATA 100 EVRA Evo kako podići novac, a kome su sredstva već na računu

0

Za jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra do sada se prijavilo četiri miliona građana Srbije. Penzionerima i korisnicima socijalne pomoći novac je već isplaćen, a svim ostalim građanima, koji su se prijavili onlajn ili telefonskim putem, isplata počinje danas.

Dnevno će se uplaćivati novac na račune oko pola miliona građana, a očekuje se da će do 1. ili 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć.

Prijavljivanje i onlajn i telefonom, je vrlo jednostavno i traje manje od minuta, a građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun, na koji će im biti uplaćeno 100 evra.

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun – ili da tu banku izabere sa spiska prilikom onlajn prijave, nakon čega će račun automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova. Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Jedno od važnih pitanja je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

“Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva”, navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Izvor: Blic

 

Ostavite komentar

avatar
500