Naslovna Vesti OD DANAS PONOVO OTVORENI TRŽNI CENTRI, ALI POD OVIM USLOVIMA

OD DANAS PONOVO OTVORENI TRŽNI CENTRI, ALI POD OVIM USLOVIMA

0

Od ponedeljka, 12. aprila, ponovo su otvoreni tržni centri u Srbiji, a mogu da rade od 6.00 do 22.00 časa, kako je objavljeno i u Službenom glasniku.

Na ulazu u tržne centre mora biti vidno istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj osoba koje mogu biti u njemu. Takođe, moraju biti istaknute obeveze posetilaca da nose zaštitne maske. Zaposleni takođe moraju da nose zaštitnu masku tokom rada, a zajedničke prostorije i predmeti koje koriste korisnici moraju da se dezinfikuju na svakih sat vremena.

U tržnim centrima obavezan je i korona redar koji će biti odgovoran za poštovanje mera nišenja maske, a ukoliko objekat ima više spratova, odnosno više ulaza i izlaza i površine je veće od 500 kvadratnih metara, mora biti određeno više korona redara.

Restoranima i kafićima u tržnim centrima i dalje je zabranjen rad, osim šalterska prodaja hrane i pića i izlazak u baštu (terasu). Obavezno je održavati distancu ispred šaltera za prodaju hrane i izbeći da se tamo okuplja veći broj ljudi.

Izvor: Beograd Uživo

Ostavite komentar

avatar
500