Naslovna Vesti OD DANAS PRIJAVE ZA NOVE TURISTIČKE VAUČERE. KAKO DO POPUSTA ZA LETOVANJE...

OD DANAS PRIJAVE ZA NOVE TURISTIČKE VAUČERE. KAKO DO POPUSTA ZA LETOVANJE U SRBIJI?

0

Prijave građana za korišćenje vaučera za godišnji odmor u Srbiji moguće je podneti od danas na šalterima Pošta Srbije u celoj zemlji.

Građanima Srbije na raspolaganju je 400.000 novih vaučera koje mogu da iskoriste do 20. novembra ove godine.

Izmenama i dopunama Uredbe o korišćenju vaučera proširena je mogućnost korišćenja vaučera za smeštaj u ugostiteljskim objektima u celoj zemlji bez izuzetka (do sada su bili izuzeti Beograd i Novi Sad), a povećan je limit primanja za radno angažovana lica, kao i za ratne vojne invalide i civilne invalide rata sa 60.000 na 70.000 dinara.

Novina je i da je proširen obuhvat građana koji imaju pravo na vaučere, na studente prvog, drugog i trećeg stepena.

Studenti su u obavezi da prilikom podnošenja prijave za dodelu vaučera, prilože original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu, kao i fotokopiju prve, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

Procene su da bi do kraja godine minus u tom sektoru mogao da bude čak milijardu evra.

Korišćenje vaučera je dobrovoljno i ugostitelji mogu ali ne moraju da se prijave za primanje vaučera, rekao je ministar turizma Rasim Ljajić koji je naveo da vaučere trenutno prihvata više od 1.500 ugostiteljskih objekata u zemlji.

Nedavno je u Privrednoj komori Srbije održan sastanak nadležnih sa predstavnicima hotelijera, ugostitelja, turističkih agencija i prevoznika putnika, o modelima pomoći ovim granama privrede.

Prema rečima ministra, neki od tih zahteva nisu realni poput toga da se moratorijum na kredite produži na šest meseci, a isplata minimalaca zaposlenima za još tri meseca, ali će se svakako, dodaje, naći neki model pomoći.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500