Naslovna Vesti OD DANAS PROMENE NA GRANICAMA, ŠTA JE POTREBNO ZA ULAZAK U SRBIJU?

OD DANAS PROMENE NA GRANICAMA, ŠTA JE POTREBNO ZA ULAZAK U SRBIJU?

0

Za ulazak u Srbiju od danas više nije potrebno imati negativan test na korona virus, niti posebnu dozvolu za domaće i strane državljane, odlučila je Vlada Srbije.

Svim osobama koje ulaze na teritoriju Srbije biće uručivana zdravstvena upozorenja u kojima se navodi da ulaze na teritoriju na kojoj virus još uvek cirkuliše, kao i načini prevencije infekcije.

Cena testa ista u celoj zemlji

Testiranje na lični zahtev koštaće 6.000 dinara na teritoriji cele Republike Srbije. Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, za studente i maloletna lica testiranje će i dalje biti besplatno.

– U Srbiji neće sve biti prepušteno slučaju. I dalje je na snazi aktivan epidemiološki nadzor nad svim osobama koje ispunjavaju indikacije slučaja infekcije virusom. To praktično znači da će i dalje svi, koji dobiju simptome infekcije, biti testirani. Ukoliko su rezultati analiza pozitivni, oni će biti smešteni u zdravstvene ustanove, i to u zavisnosti od težine kliničke slike. Ukoliko nemaju simptome ili su oni blagi, takve osobe odlaziće na lečenje u privremene kovid centre. Ali, ako im je teža klinička slika, biće smešteni u kovid bolnice – kaže dr Kisić Tepavčević i dodaje da kućna izolacija za takve osobe, kao varijanta još ne dolazi u obzir.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500