Naslovna Vesti OD PONEDELJKA U VRTIĆ MOGU I DECA ZAPOSLENIH KOJI NEMAJU POTVRDU

OD PONEDELJKA U VRTIĆ MOGU I DECA ZAPOSLENIH KOJI NEMAJU POTVRDU

0

Grad Beograd će od ponedeljka, 18. maja, primati u vrtiće i decu čiji roditelji ne mogu da obezbede potvrdu od poslodavca da su zaposleni, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

– Na ovaj način izlazimo u susret onim roditeljima koji ne mogu da dokažu da su zaposleni, kako bi i njihova deca mogla da borave u vrtićima. Juče smo uputili zahtev Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i dobili smo saglasnost da možemo da radimo na ovaj način – objasnio je Vesić.

Vesić je u svoje, i u ime Grada Beograda, apelovao na roditelje da ne dovede decu u vrtiće ukoliko ima ko da ih čuva.

– Na ovaj korak smo se odlučili zato što je tokom ove nedelje u vrtićima bilo manje od sedam odsto dece. Od 58.000 dece, koliko ih je upisano u državne vrtiće, juče je bilo 3.966 dece, što je za 536 dece više nego u sredu – rekao je Vesić i dodao da sva deca koja dolaze u vrtić moraju da imaju potvrdu od pedijatra da su zdrava, kao i potvrdu da su vakcinisana.

I dalje postoji obaveza da grupe dece u vrtićima budu duplo manje, da se grupe ne mešaju i da se nastava, kada je to moguće, odvija napolju, precizirao je Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika je podsetio da danas ističe rok za onlajn upis dece u vrtiće.

– Do kraja radnog vremena juče, za upis u vrtiće prijavljeno je 17.700 dece na 12.700 mesta. Koliko se tačno dece prijavilo znaćemo narednih dana, jer mnogi roditelji se prijave po dva i više puta. Liste primljene dece u vrtiće objavićemo do 1. juna – rekao je Vesić.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500