Naslovna Vesti ODLUKA O ŠKOLAMA MOŽDA I DANAS” Hoće li đaci na raspust od...

ODLUKA O ŠKOLAMA MOŽDA I DANAS” Hoće li đaci na raspust od 21. decembra do 20. januara i kada se PRELAZI NA ONLAJN NASTAVU

0

Ministar prosvete Branko Ružić kaže da treba razdvojiti ono što se dešava u obazovnom sistemu od onoga što se događa u društvu.

– Brojke rastu, to ne znači da ne rastu brojke zaraženih među zaposlenima u prosveti i među decom – brojke su po statistici zanemarljive ali sistem ima nivo do kojeg može da izdrži taj udar koji dolazi spolja – ne iz obrazovnog sistema, jer obrazovni sistem nije mesto gde je transmisija virusa prisutna u tom visokom nivou – ističe Ružić.

Krizni štab je referentan za preporuke, Vlada će doneti odluke, a jedinice lokalne samouprave gde se uvodi vanredna situcija u obavezi su da obaveste nadležne školske uprave ukolio žele da se prebace na onlajn nastavu, objašnjava ministar.

Škole se ne zatvaraju, može se preći na onlajn, pominje se ideja da se unificiraju kalendari AP Vojvodine sa ostakom Srbije u pogledu raspusta, da raspust bude od 21. decembra do 20. januara da bi se pokrili svi praznici, a to ćemo ovih dana znati, možda već danas. Razgovaraćemo i o prelasku na onlajn nastavu za učenike srednjih škola i decu od 5. do 8. razreda – rekaoje Ružić.

Što se tiče vrtića i nižih razreda osnovne škole, dodao je, “ne smemo zaboraviti da tu decu mora neko i da čuva”

Izvor: Blic.rs

 

Ostavite komentar

avatar
500