Naslovna Vesti OTVARANJEM NOVE SAOBRACAJNICE NASELJE STEPA STEPANOVIĆ DOBILO DIREKTNI IZLAZ NA VOJVODE STEPE

OTVARANJEM NOVE SAOBRACAJNICE NASELJE STEPA STEPANOVIĆ DOBILO DIREKTNI IZLAZ NA VOJVODE STEPE

0

Nova saobraćajnica dužine oko 130 metara, širine sedam metara sa obostranim trotoarima i kompletnom infrastrukturom puštena je u saobraćaj, čime je rešen dugogodišnji problem stanovnika naselja Stepe Stepanovića koji nisu imali direktnu vezu na saobraćajnicu Vojvode Stepe. Time se rasteretio pritisak na Kružni put, koji je bio jedina veza ka ulici Vojvode Stepe, istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

Radovi su izvedeni za samo 45 dana iako je rok za izgradnju 90 dana. Izvedeni su svi radovi osim radova na sadnji drvoreda, a koji će biti završeni tokom novembra. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara.

Takođe je pušten u saobraćaj deo saobraćajnice na Trošarini, koja predstavlja uklapanje Sektora 2 – spoljne magistralne tangente Borska – Petlja Lasta u postojeću saobraćajnicu Kružni put.

– Na ovaj način raskrsnica Vojvode Stepe je dobila konačnu formu i pun saobraćajni profil, čime se dobija puna saobraćajna funkcija novoizgrađene saobraćajnice Save Maškovića. Ovo će podići protočnost i nivo saobraćaja – ističe Vesić.

Izvedeno je oko 75 metara saobraćajnice od čega je veći deo u profilu 2+2 saobraćajne trake, a ovaj deo saobraćajnice je i deo budućeg Sektora 3 Borske – Petlje Lasta koji će početi da se graditi sledeće godine.

Urađena je kompletna komunalna infrastruktura, a vrednost radova je oko 50 miliona.

– Tokom naredne nedelje imam sastanak sa Građevinskom direkcijom Srbije kako bi grad Beograd konačno preuzeo javne površine u naselju Stepa Stepanović što već godinama tražim. Kada se to dogodi moći ćemo da uredimo sada već zapuštena dečija igrališta i druge javne površine. Dao sam i nalog da se izvrši eksproprijacija privatne imovine vraćene u restituciji na parceli na kojoj je predviđen vrtić kako bismo do polovine naredne godine izgradili još jedan vrtić u ovom naselju.

Foto i info: GO Voždovac

Ostavite komentar

avatar
500