Naslovna Vesti PACIJENT UDARIO MEDICINSKU SESTRU DZ VOŽDOVAC U GLAVU

PACIJENT UDARIO MEDICINSKU SESTRU DZ VOŽDOVAC U GLAVU

0
Foto: DZ Voždovac

Jeleni je pacijent uleteo u ordinaciju i iz čista mira je SVOM SNAGOM UDARIO U GLAVU

“Želim da radim posao koji volim i ne želim da me niko tuče na radnom mestu!”, ovako za Blic kaže Jelene Novaković, medicinska sestra, koja je, kako tvrdi, 9. decembra pred kraj smene, pretrpela nasilje na radnom mestu tako što ju je udario pacijent!

– Udario me je svom snagom u glavu. Udarac je usledio neočekivano i nenadano. Bila sam u šoku. Pacijent je bio u pratnji majke. Reč je o muškarcu srednjih godina, koji se leči u našoj ustanovi, poznat nam je od ranije – priča Novakovićeva.

Kako kaže, prethodno, nisu vodili nikakav razgovor u kome je došlo do nekog nesporazuma.

– Muškarcu i njegovoj majci je izmerena temperatura. U trenutku nisam ni shvatila, da se i njemu meri temperatura, pošto je majka ta koja je bila u ordinaciji. Pošto je u ovom slučaju utvrđeno da pacijent ima temperaturu, uputila sam ih gde mogu da obave pregled, s obzirom na to da se radi o respiratornim tegobama i da se takvi pacijenti u našoj ustanovi, ne mešaju sa ostalima. Kada sam krenula da odložim toplomer, pacijent je iz čista mira potrčao iz čekaonice i udario me svom snagom u predelu vrata i vilice. Od siline udarca izbio mi je i minđušu sa uha – prepričava nam nemilu scenu u kojoj se i sama zatkla kao žrtva.

“Počela sam da plačem i da se tresem.”- priseća se ona.

Nakon te šokantne scene, na hodniku su se oko nje okupile koleginice i ostali pacijenti. Odmah su obavešteni direktor ustanove, načelnica, kao i policija. U međuvremenu, dok je policija došla, pacijent je otišao.

“Goniću krivično pacijenta”

– Upravo se vraćam iz policije. U stanici sam potpisala zapisnik i donela sam odluku da ću krivično goniti pacijenta. Mnogo zdravstvenih radnika trpi nasilje. Korona je ostavila ogromne posledice na pacijente. Vlada velika netrpeljivost, nemaju razumevanja za naš posao koji nije nimalo lak – dodaje Jelena Novaković, medicinska sestra.

“Ustanova preduzela sve potrebne mere”

Novakovićeva  je za Blic potvrdila da je ovo jedinstven slučaj u njenoj karijeri. Zdravstvena ustanova u kojoj radi je preduzela sve potrebne mere, a ovaj slučaj se vodi kao povreda na radu: “Dešavalo se da pacijenti budu neprijatni, da usled nesporazuma dođe do viskog tona, ali kada je reč o fizičkom okršaju, ovo je jedinstven slučaj u mojoj dosadašnjoj karijeri”.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500