Naslovna Vesti PARKIRALIŠTE NA ADI POSTAJE BIOSKOP, NA TAŠU PREDSTAVE

PARKIRALIŠTE NA ADI POSTAJE BIOSKOP, NA TAŠU PREDSTAVE

0

Parkiralište na Adi Ciganliji tokom letnjih večeri biće pretvoreno u bioskop, dok će se na otvorenom stadionu „Tašmajdan” u večernjim časovima odigravati pozorišne predstave, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je rekao za Tanjug da je, s obzirom na to da prema odluci Vlade ne rade bioskopi i pozorišta i da će ta odluka biti duže vreme na snazi, Grad Beograd želeo da omogući Beograđanima da odlaze u bioskop.

– Postigli smo dogovor sa Kombank dvoranom da se parkiralište na Adi Ciganliji od 1. juna do kraja leta pretvori u bioskop na otvorenom u večernjim satima, u kome će se gledati filmovi iz automobila – kazao je Vesić.

Kako je naveo, tako nešto u glavnom gradu nije bilo poslednjih decenija i dodao da na taj parking može da stane dosta automobila i da u neposrednoj blizini nema stambenih zgrada, tako da prikazivanje filmova neće smetati sugrađanima.

– Mislim da ovakve bioskope nikada nismo imali. Oni su nekada bili popularni u svetu, gledali smo ih u filmovima, a sada vidim da se i u drugim gradovima polako otvaraju. Mislim da će to biti zaista jedna lepa atrakcija za Beograđane – rekao je Vesić.

Kako je kazao, u prvoj fazi, od 1. juna do 1. jula, bioskop će biti besplatan, a od prvog dana jula krenuće se sa naplatom karata.

– Program će obezbeđivati Kombank dvorana – oni imaju nekoliko bioskopskih sala. To ćemo uraditi zajedno sa njima. Pozivam sve Beograđane da iskoriste priliku da gledaju filmove iz svojih automobila i siguran sam da će to ovog leta biti atrakcija – rekao je Vesić.

Kako bi se iskoristio prostor na otvorenom, zamenik gradonačelnika je najavio i održavanje pozorišnih predstava na otvorenom.

– Ponudićemo našim pozorištima, kulturnim insitucijama da tokom leta na Tašmajdanu imaju pozorišne predstave, koncerte i slično, kako bismo omogućili građanima da vide nešto što nisu mogli ovih meseci – rekao je Vesić.

Direktor Kombank dvorane Igor Stojanović istakao je da će građani biti u mogućnosti da pogledaju filmove koji su bili na repertoraru, ali su, zbog epidemije, prekinuli svoj bioskopski život.

Poštovaće se sve mere – distanca između automobila će biti obezbeđena, a u samom vozilu moći će da budu dve osobe ili četvoročlana porodica, dodao je on.

– Verujemo da ćemo omogućiti da taj bioskop pruži sve ono što je u prethodnom periodu bilo uskraćeno gledaocima – rekao je Stojanović.

Beoinfo

Ostavite komentar

avatar
500