Naslovna Vesti PENZIONERI DOŠLI PO 100 EVRA Redovi pred bankama i poštama, evo GDE...

PENZIONERI DOŠLI PO 100 EVRA Redovi pred bankama i poštama, evo GDE I KAKO mogu da se PODIGNU PARE

0

Od danas penzioneri mogu u banci Poštanska štedionica i poštama da podignu pomoć od 100 evra. Redovi su se formirali od radnog jutra, a iz banke Poštanska štedionica poručuju da će raditi do 18.00.

Redovi pred bankama i poštama formirali su se još u 6.00 ujutru. Ispred centrale banke Poštanka štedionica penzioneri su dobili maske i rukavice, ali i prvu jutarnju kafu jer su došli rano ujutru, prenosi RTS.

Banka je počela da radi u 8.00 i radiće do 18.00, kaže za RTS Aleksandar Čortan dodajući da je procedura ubrzana jer je povećan broj šalterskih radnika. Svih 185 ekspozitura banke Poštanska štedionica je otvoreno, a banka će raditi sve dok i poslednji klijent ne bude uslužen, kaže Čortan.

Kako podići novac

Penzionerima je novac uplaćen na račune na koje dobijaju i penziju. Oni mogu novac da podignu u banci uz ličnu kartu.

Namenski računi biće ugašeni nakon podizanja novca.

Pored penzionera, i korisnici socijalne pomoći automatski dobijaju ovu pomoć. Oni će pomoć primiti putem Poštanske štedionice i ta isplata je, kako je najavljeno, predviđena za četvrtak 21. maj.

Ukoliko neko ne želi novac, a bude mu isplaćen po automatizmu, ta sredstva može, kako je rečeno u Ministarstvu finansija, uplatiti u humanitarne svrhe.

Izvor: Blic

Ostavite komentar

avatar
500