Naslovna Vesti POČINJE ONLAJN NASTAVA – ŠTA SVE TREBA ZNATI?

POČINJE ONLAJN NASTAVA – ŠTA SVE TREBA ZNATI?

0

POČINJE ONLAJN NASTAVA – Danas 30. novembra kreće onlajn nastava za učenike srednjih škola, kao i za starije osnovce. Nastava na daljinu odvijaće se sve do zimskog raspusta, a očekuje se da se đaci u školske klupe vrate 18. januara sledeće godine.

Preporuke Ministarstva ovog puta razlikuju se u odnosu na mere tokom prvog talasa virusa, a novine su sledeće:

  • Sve što se ne stigne ili časovi koje nije moguće organizovati tokom nastave na daljinu biće preneti na drugo polugodište.
  • Đaci će pet dana pre provere znanja biti obavešteni o tome tj. među obavezama nastavnika je i da obavesti učenike.
  • Svi pismeni zadaci i pismene provere koje traju duže od 15 minuta realizuju se u školi uz poštovanje svih epidemiološkoh mera.
  • Nastavnici do utorka treba da pripreme i listu svih pismenih zadataka i pismenih provera. U obavezi su da za svako odeljenje objave raspored i to javno, na oglasnoj tabli škole i na zvaničnoj internet strani škole.
  • Ukoliko zbog bolesti učenik nije mogao da pohađa nastavu ni onlajn, on može biti neocenjen.
  • Ocenjivanje učenika na osnovu usmene provere postignuća izuzetno može da se obavlja neposredno u školi, ukoliko je učenik nezadovoljan predlogom zaključne ocene.

Podsetimo, zimski rasupust je odlukom Kriznog štaba pomeren i trajaće od 21. decembra do 18. januara za sve učenike u Srbiji. Što se tiče vrtića i mlađih razreda osnovnih škola, nisu planirane nikakve promene, i ove ustanove normalno nastavljaju rad.

Izvor: Beograd Uzivo

Ostavite komentar

avatar
500