Naslovna Servisne informacije POČINJE PODELA PVC KANTI ZA SMEĆE U KUMODRAŽU

POČINJE PODELA PVC KANTI ZA SMEĆE U KUMODRAŽU

0
Foto: JKP Gradska čistoća

JKP „Gradska čistoća“ će tokom 9. i 10. decembra deliti zelene PVC kante za odlaganje klasičnog komunalnog otpada individualnim domaćinstvima u opštini Palilula i plave PVC kante namenjene odlaganju reciklabila individualnim domaćinstvima u gradskoj opštini Voždovac.

U subotu i nedelju će oko 800 domaćinstava u naseljima Zbeg- Borča i Kumodraž dobiti ukupno 1.500 kanti zapremine 240 litara, i to 700 plavih u naselju Zbeg-Borča i 800 zelenih u Kumodražu koje će im ekipe JKP „Gradska čistoća“ dostaviti na kućnu adresu.

Tehnologijom odnošenja smeća putem kanti, sugrađanima se olakšava odlaganje otpada i pruža kvalitetnija komunalna usluga. Podelom plavih kanti mnoga domaćinstva počinju aktivno učešće u reciklaži u svojim domovima, čime se istovremeno smanjuju količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama.

Sugrađanima je ovom akcijom znatno olakšano ne samo odlaganje, već i izbacivanje otpada.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 7.30 do 14.00 časova tokom dana vikenda, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je njihova jedina obaveza da određenim danom u sedmici kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer komunalni radnici „Čistoće“ ne ulaze u privatne posede.

Sugrađani koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP „Gradska čistoća“ u opštinama u kojima žive, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

Samo tokom ove godine, individulanim domaćinstvima na teritoriji Beograda podeljeno je 23.000 plavih PVC kanti, pa danas oko 50.000 beogradskih domaćinstava poseduje kante za odlaganje reciklabila, dok zelene PVC kante za odlaganje klasičnog komunalnog otpada poseduje 73.000 individualnih domaćinstava na teritoriji beogradskih opština.

Ostavite komentar

avatar
500