Naslovna Vesti POLICIJSKI ČAS OD SUTRA U 18h, DO SUBOTE U 05h?

POLICIJSKI ČAS OD SUTRA U 18h, DO SUBOTE U 05h?

0

“Poslednja tri dana su brojevi dobri, imamo ispod 5 odsto zaraženih, ako se tako nastavi biće sve lakše”rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras na RTS.

Moramo da slušamo struku, epidemiologe, lekare. Odjednom smo svi stručnjaci za korona virus. Naš posao je bio da slušao struku, ne politiku, rekao je Vučić govoreći o merama za 1. maj.

– Pet puta sam pitao stručnjake šta misle, Stevanović je bio najžešći, on je hteo stalno karantin, ali nismo imali sagasje. Predložićemo da počne zabrana kretanja sutra i da traje do subote u 5 ujutru. Zabrana okupljanja više od pet osoba. Želimo da dobijemo dan i po koji nam je važan, da imamo ispod pet odsto pozitivnih. Biće kratak, dvostruko kraći policijski čas nego što su mnogi očekivali. Petak ceo dan, penzioneri će imati dva puta da budu sami na ulici koliko god žele, a onda od subotu ujutru sve normalno do 18 sati, posle toga penzineri. Imamo dodatno pravilo, a to je zabrana okupljanja više od pet ljudi. Na tome su lekari insistirali, posebno dr Predrag Kon – rekao je Vučić.

On je naglasio da je zahvalan lekarima, ali da želi da sve odluke budu donete na Kriznom štabu.

-Od mene ne zavisi sasvim kada će se građani vratiti normalnom životu, a ne od bolesti, lekara…Na početku, bude veliki strah, a kada ljudi prežive onda niko neće da prizna da smo preživeli zbog drugih mera, nego će tražiti nekoga da krive. Suština je da smo se sve vreme borili za život Srbije i veliki posao napravili – rekao je on.

On se zapitao da li bi se neko držao švedskog modela da smo danas imali 3, ili 3.500 mrtvih.

Izvor: Blic.rs

Ostavite komentar

avatar
500